Verlies met het kleinste verschil

video

Eerste helft:

Jarne Steuckers en kapitein Bruno Godeau zijn hersteld en keren terug in de basis. Ook Ito neemt zijn stek centraal op het middenveld opnieuw in. De grootste verrassingen situeren zich op de linkerflank, waar Ogawa en Barnes vandaag de dienst uitmaken.

De beginminuten verlopen rustig, zonder al te veel kansen. De Truienaars nemen wel het initiatief. Na 6 minuten is er de eerste dreiging van STVV. Barnes neemt een lange bal van Godeau prachtig mee achter zijn steunbeen en besluit vervolgens hoog over.

Amper 3 minuten later mispakt doelman Suzuki zich op een verloren voorzet. Charles-Cook is alert en krijgt de bal tot bij Emond. De spits schiet de bal laag in de linkerhoek, 1-0 voor de thuisploeg.

STVV heeft het meeste balbezit en dat resulteert in kansen. Ogawa zoekt Zahiroleslam die goed in de bal komt. Hij draait open en vindt aan de andere kant Steuckers. Jarne snijdt naar binnen, maar mikt de bal langs doel.

Na een adempauze van een tiental minuten komen de Kanaries opnieuw opzetten. Ogawa verstuurt een geweldige voorzet, Barnes weet zijn hoofd echter niet tegen de bal te zetten.

Alle dreiging komt van de kant van STVV. Delorge vindt met een goeie crossbal de naar links uitgezakte Steuckers. Die geeft op zijn beurt laag voor: de bal valt voor de voeten van Ogawa, die de bal naast schiet.

Nog voor de rust alweer een kans voor de Kanaries. Delorge speelt de bal tussen twee Eupen-middenvelders naar Ito. Die probeert het vanop afstand, maar Slonina brengt redding.

STVV domineert de wedstrijd maar Eupen strafte het enige foutje genadeloos af. We gaan rusten met 1-0.

Tweede helft:

STVV begint ongewijzigd aan de 2de helft. Het is tot in minuut 58 wachten op het eerste doelgevaar. Steuckers passt de bal naar Ogawa die met een plaatsbal overhoeks de doelman probeert te verschalken. Zijn schot spat jammer genoeg uit elkaar op de binnenkant van de paal.

De schicht van Ogawa luidt enkele dolle minuten in. Steuckers brengt de bal vanop rechts voor. De bal valt voor de voeten van Ito, maar een Eupens been devieert de bal in hoekschop.

In minuut 66 is het tijd voor de eerste wissels. Vanwesemael en Barnes verlaten het veld, frisse krachten Koïta en Ananou komen erin.

Enkele minuten later komt Eupen nog eens opzetten. Lambert loopt makkelijk het middenveld voorbij en brengt zwart-wit in een 3 tegen 2 situatie. De bal gaat naar rechts waar Nuhu de helemaal alleenstaande Emond probeert te bereiken aan de 2de paal. Godeau loopt goed mee en weet er nog net zijn voet tegen te zetten. Suzuki smoort het gevaar vervolgens helemaal in de kiem.

Met nog een kwartier te spelen staan er 2 wissels klaar aan de kant van Sint-Truiden. Bertaccini en Kaya vervangen Zahiroleslam en Van Helden. De tijd dringt voor de Truienaars.

Een gretige Bertaccini ontfutselt de bal uit de handen van de Eupense doelman aan de rand van de 16. Hij probeert het vervolgens met een boogballetje, maar de bal wordt voor de doellijn weggehaald door een Eupense verdediger.

In minuut 87 brengt Suzuki fenomenaal redding op een plaatsbal van de aan de rust ingevallen Deom. De bal leek te verdwijnen in de kruising, maar de Truiense doelman weet er zijn vingertoppen nog tegen te zetten.

Ook de 3 minuten extra tijd brengen geen soelaas voor de Truienaars. STVV verliest met het kleinste verschil. Eindstand 1-0