Wedstrijdverslag KVC Westerlo - STVV PO2

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Ananou – Delorge – Ito – Bocat

Bertacinni – Zahiroleslam – Koïta

Ten opzichte van de wedstrijd in Standard behoudt coach Fink het vertrouwen in zijn centrale as (waar enkel kapitein Godeau zijn stek opnieuw inneemt) en wijzigt hij beide flanken volledig. STVV start zo min of meer met zijn type-elftal, op de geblesseerde Steuckers na.

De Kanaries starten gretig. Na 5 minuten ontmantelt een heerlijke combinatie de Westelse defensie. Godeau speelt in, Ito devieert, Zahiroleslam legt af, Ito pakt uit met een steekpass … maar Bertacinni mist alleen voor doel.

Amper drie minuten later draaien Bertacinni en Ito de rollen om. Adriano vindt Ryotaro, die van buiten de zestien Bolat genadeloos vloert. 1-0: Ito is on fire in het begin van deze wedstrijd.

Tiende minuut, de Truiense TGV dendert voort. Abou Koïta kapt naar binnen en haalt uit, Bolat kan de afgeweken bal ternauwernood uit zijn kooi ranselen. STVV vat deze match duidelijk niet op als een eindeseizoenswedstrijd, uw verslaggever ter plaatse heeft alle moeite van de wereld om de opeenvolging van kansen bij te houden.

Het openingskwartier is volledig voor geel-blauw, of beter gezegd goud-zwart. De Kemphanen weten geen raad met het combinatievoetbal en de diepgang van de Kanaries. In de daaropvolgende minuten happen spelers en toeschouwers even naar adem.

In de 23’ dreigt Westerlo voor een eerste keer. Alcocer test de ijzeren vuisten van Suzuki. Daarna neemt STVV terug over. Weliswaar zonder écht gevaarlijk te zijn. Tot er in de 33’ een doelpunt uit de lucht valt aan de overzijde. Linksachter Bos snijdt naar binnen en krult met rechts onhoudbaar in de verste hoek. Een donderslag bij heldere hemel in ’t Kuipje, tegen de gang van het spel in wordt het 1-1.

Die onverwachte gelijkmaker geeft de Kempische burger moed. Yow besluit wat later in het zijnet na een voorzet vanop links. En vlak voor de rust houdt Suzuki Piedfort met een beenveeg van een (gevleide) voorsprong. Aan het eind van de eerste helft hangen de bordjes in evenwicht.

Tweede helft

Suzuki

Terwijl STVV in de eerste helft sterk uit de startblokken schoot, doet Westerlo dat in de tweede helft. Sydorchuk verstuurt een splijtende pass naar Yow, die in één tijd voorzet en Stassin voor doel vindt. De spits heeft maar binnen te tikken. 2-1 voor de thuisploeg.

De Kanaries zijn even aangeslagen. In eerste instantie mentaal, wat later ook fysiek: Eric Bocat moet het veld verlaten met een blessure, Ryoya Ogawa is zijn vervanger.

Na een uur voetbal draait STVV de knop om. Eerst mondt een uitgesponnen aanval uit in een voorzet van Ananou, overgetrapt door Ito. En twee minuten later teistert Abou Koïta de vuisten van de Westerlo-doelman met een zwabberende vrijetrap. De Kanaries zitten terug in de wedstrijd.

In de 69’ leidt die ommekeer tot de verdiende gelijkmaker. Strateeg Ito vindt zijn nieuwe maatje Bertacinni opnieuw blindelings. Ditmaal houdt de temperamentvolle aanvaller het hoofd koel: hij passeert Bolat en legt de bal in de gapende doelmond.

74’, de beurt is opnieuw aan Westerlo. Een corner wordt richting tweede paal gekopt, maar mist nipt het doel. Twee minuutjes later verkwanselt ook Stassin een grote kans, na subliem voorbereidend werk van de ervaren Sydorchuk.

Het sein voor Thorsten Fink om in te grijpen. De rechterflank krijgt een make-over: Vanwesemael en Barnes nemen de fakkel over van Ananou en Bertacinni. In de 80’ is het echter een andere invaller – spits Frigan – die gevaar sticht. Suzuki tikt zijn boogbal van onder de lat.

Een opmerkelijk moment in de nog jonge carrière van Adam Nhaili in de negentigste minuut: het Truiense jeugdproduct maakt zijn debuut in de Jupiler Pro League. Zijn invalbeurt geeft de Kanaries nieuwe impulsen. Eerst dribbelt Nhaili zelf de Westelse defensie op een hoopje, daarna poeiert Barnes met Van Basten-allures een uitvallende hoekschop nipt over de lat.

Even later neemt Ryoya Ogawa de term ‘blessuretijd’ iets te letterlijk. De ingevallen Japanner komt ongelukkig neer op de arm en moet de strijd noodgedwongen staken. STVV moet het slot volmaken met 10 Kanaries. In die laatste minuten komen de Truienaars echter niet meer in de problemen. De verplaatsing richting Westerlo eindigt na 101 minuten en een doelpuntenrijke wedstrijd op 2-2.