Van Helden – Smets – Godeau

Ananou – Ito – Delorge – Bocat

Kaya – Zahiroleslam – Koita

STVV stond aan de aftrap met zijn vertrouwde formatie. Kaya speelde op de positie van Jarne Steuckers, Zahiroleslam staat in de spits.

De Truiense ploeg wist goed balbezit te houden in het begin van de wedstrijd en liet Borussia achter de bal lopen. Na 15 minuten met een hoog percentage balbezit waren er nog geen conrete kansen gecreëerd. De Kanaries kregen wel heel wat ruimte op de flanken. Voornamelijk Bocat kwam vaak aan de bal en probeerde acties te maken.

In de 22ste minuut werd er snel opgebouwd vanuit de achterste linie. Ito zag zijn kans om te schieten en haalde net buiten de zestien meter uit, maar het bleek een gemakkelijke bal voor de Duitse keeper.
In minuut 24 viel het doelpunt wel aan de overkant. De flankaanvaller van Mönchengladbach sneed naar binnen en trapte de bal aan de verste paal binnen. 1-0 achterstand voor de Kanaries.

3 minuten na de 1-0 werd de voorsprong van de Duitsers verdubbeld. Coppens miskeek zich op een diepe bal en de Duitse spits kon vrij binnentikken.

Kaya besloot iets later op de doelman na een goede combinatie tussen hem, Koita en Ananou. De Duitse spits moest de bal net iets te ver gaan halen om krachtig op doel te schieten.

2 minuten voor de rust kreeg Mönchengladbach een corner. De bal werd ver getrapt, waarna een Duitse speler deze op de slof kon nemen. De bal week nog even af en verdween later in het Truiense doel.

Ogawa - Barnes - Nhaili

De Kanaries begonnen aan de tweede helft met 10 nieuwe spelers. Enkel doelman Coppens bleef op het veld staan.

Met goede moed startten de nieuwe spelers en toonden ze meteen dat ze durven voetballen. De bal ging goed rond, maar de kansen bleven achterwegen tot minuut 57. Tristan Teuchy zag zijn kans om op doel te trappen, maar besloot jammer genoeg op de deklat.

Onverwacht viel de 3-1 dan toch nog. Wolf wou de bal vanop de middellijn terug naar de keeper spelen, maar trapte deze per ongeluk over zijn eigen doelman. De bal rolt in het eigen doel, tijd voor de Kanaries om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer.

STVV wist het balbezit opnieuw goed te houden. Borussia liep achter de bal aan en had moeilijkheden om hem te onderscheppen. Na een goed uitgespeelde kans kreeg Barnes nog een doelkans met het hoofd, maar hij besloot over het doel.

Ondanks de zoektocht naar de 3-2 en het vele balbezit, viel dan toch de 4-1 in de 77ste minuut. Kouadio Koné schoot vanop een dertigtal meter prachtig in doel. Jo Coppens was kansloos.

De wedstrijd werd verder uitgetikt door de Duitse ploeg. Zo eindigde een leerrijke namiddag met 4-1.

"Mijn jongens gaan nu dit weekend rusten voor de belangrijke wedstrijd van volgende week." - Thorsten Fink