Wedstrijdverslag Patro Eisden Maasmechelen - STVV

Schmidt

Vanwesemael - Mindombe - Francis

Hashioka - Lenoir - Dumont - Teuchy

Dumont - Barnes - Nhaili

De coach vertrouwt op zijn jonge garde voor de eerste helft. De meerderheid van de basiself is jonger dan 21 jaar. Hashioka krijgt ook wat minuten om in het ritme te komen en Joselpho Barnes speelt voor het eerst in het geel-blauwe shirt. De eerste 20 minuten beginnen de Kanaries agressief. Ze monopoliseren, terwijl het net gepromoveerde Patro Eisden terugplooit en op de counter loert. Nhaili, die sinds het begin van de voorbereiding regelmatig zijn klasse toont, bewijst opnieuw dat hij met zijn dribbels gevaar kan stichten. In de 12de minuut wordt Nhaili neergeduwd door een Maaslandse verdediger. De scheidsrechter kent een penalty toe, die Filippov jammer genoeg niet kan verzilveren. Na die misser heeft STVV moeite om vanuit de opbouw kansen te creëren, terwijl Patro meer en meer dreigt op de tegenaanval. Zo moet Hashioka enkele schoten afblokken in de zestien. Beide ploegen besluiten in de eerste helft doelpuntloos.

Tweede helft

Lendfers

Librici - Filipov - Nhaili

Fink wisselt Lendfers en Librici voor Schmidt en Barnes. Patro begint intens aan de tweede helft. Lendfers maakt een cruciale redding op de 1vs1 tien minuten in de tweede helft om de stand gelijk te houden. De Kanaries leken wat ritme te vinden, maar nog geen teken van de openingstreffer.

Na 70 minuten stelt de hoofdcoach een compleet ander elftal op

Lendfers

Ananou - Smets - Van Helden

Librici - Delorge - Van Dessel - Bocat

Steuckers - Kaya - Koita

Koita dreigt een keer met zijn linkervoet na 2 minuten. Librici dribbelt vervolgens over de rechtervleugel en geeft in de 83e minuut een perfecte voorzet op Kaya, maar het schot van de Duitser wordt afgekeurd door de keeper. De geelblauwen slagen er helaas niet in om de verdediging van Patro voor het laatste fluitsignaal te ontgrendelen. De stand blijft 0-0.