Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Yamamoto – Kaya – Koita

In een ronduit spectaculaire derby mocht Zeqiri een eerste keer aanleggen, zijn poging was te zwak om Suzuki te bedreigen. Kaya had aan de overzijde een goede kopkans. De Truiense spits kreeg de bal echter niet binnen het kader. STVV speelde gretig en zonder complexen. De thuisploeg had geen antwoord op de Truiense druk. In tegendeel, het waren de Kanaries die de forcing voerden.

Net voorbij het half uur beloonde Koita de Truiense inzet met een doelpunt. Na het betere kap-en-draaiwerk fusilleerde hij doelman Vandevoordt. De Kanaries hadden bloed geroken. Amper een minuut later had Kaya een uitstekende kans op de 0-2. Dit keer zat de Genkse doelman er wel goed tussen.

Het bleek enkel uitstel van excecutie. Een ontketende Abou Koita ramde een weggewerkte vrije trap van Ito via een verdediger in het dak van het doel. In minuut 37 was het opnieuw raak. Hashioka vond Koita opnieuw en die wipte de 0-3 keurig in het hoekje. Een loepzuivere hattrick binnen de zes minuten voor de Truiense topschutter. De tweede snelste ooit op het hoogste niveau.

Tweede helft

Na de koffie kwam de thuisploeg nadrukkelijker opzetten. Toch had Sint-Truiden de beste mogelijkheden bij het begin van de tweede periode. Kaya en Hashioka vergaten hun kansen te verzilveren. Aan de overzijde kreeg El Khanouss te veel ruimte. Hij krulde het leer buiten het bereik van Suzuki in de verste hoek. 1-3. Suzuki bracht wat later redding op een kopbal van Paintsil.

STVV bleef aardig meevoetballen en kon nu en dan ook dreigen. Koita ging opnieuw zijn kans van ver. Dit keer zoefde de bal voorlangs. Genk toonde zich efficiënter. Tolu scoorde uit de draai. Zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd maar na een tussenkomst van de VAR stond het toch 2-3. In minuut 82 bracht Suzuki knap redding op een poging van Paintsil. Ook op de daarop volgende hoekschop toonde het sluitstuk zich alert met een uitstekende save.

In minuut 86 moest Suzuki zich toch een derde keer gewonnen geven. De doelman liet een afstandsschotje van Paintsil door de vingers glippen en zo stond het 3-3. Geen van beide ploegen slaagde er daarna in om het laken definitief naar zich toe te trekken en zo werden de punten gedeeld na een spectaculaire Limburgse derby.

Vervangingen STVV

63’ Fujita voor Ito

76’ Zahiroleslam voor Kaya

76’ Dumont voor Yamamoto