Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koita

STVV maakte zich met de vertrouwde basiself op voor Antwerp. Na 6 minuten zag Zahiroleslam een eerste kans op een doelpunt voor de Kanaries. Butez stond ver uit het doel, dus probeerde de Amerikaan het van aan de middellijn, maar de Antwerpse keeper kon makkelijk oprapen.

Wat later rook Abou Koita opeens de ruimte in de zestien van Butez. Zahiroleslam was mee centraal, maar de voorzet bereikte de Amerikaanse spits net niet.

Halverwege de eerste helft pakte STVV uit met een ingestudeerd nummertje op een vrije trap. Koita mikte naar de korte hoek, maar doelman Butez was bij de pinken.

In de 42ste minuut werd het harde werk van de Kanaries eindelijk beloond met een doelpunt. Koita gaf een geweldige assist aan Steuckers, die zo mogelijk nog mooier afwerkte.

Na een boeiende eerste helft gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor STVV.

Tweede helft

Antwerp kwam een pak gretiger uit de kleedkamer en speelde in het begin van de tweede helft vooral aan de Truiense kant van het veld. In de 56ste minuut waren de Antwerpenaren voor de eerste keer gevaarlijk. Janssen krulde de bal over Suzuki, maar die viel net op de deklat.

STVV toonde echter weerbaarheid en nam het spel terug in handen. Na een lange run - en kaats met Steuckers kon Bocat de bal voor doel brengen, maar het leer verdween over de achterlijn.

Het spel ging goed op en af, maar echt gevaarlijke kansen kregen we niet meer te zien tot minuut 78. Antwerp bleef dreigen rond het geel-blauwe strafschopgebied, maar Hashioka werkte een hard schot richting doel gedecideerd weg.

Drie minuten later was het wél prijs voor Antwerp. Ejuke werd diep gestuurd, kapte naar binnen en krulde de bal in de verste hoek. 1-1.

De Antwerpenaren putten vertrouwen uit de gelijkmaker, onze Kanaries snakten even naar adem. Toch wist STVV het punt nog over de streep te trekken. Een terecht gelijkspel na een boeiend kijkstuk.

Wissels

76’ Zahiroleslam – Kaya

76’ Ito – Yamamoto

87’ Steuckers – Barnes

93’ Bocat - Janssens