Suzuki

Godeau – Smets – Van Helden

Hashioka – Delorge – Fujita – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Met STVV en Cercle verschenen er twee gemotiveerde en aanvallende teams aan de aftrap. Na vijf minuten voetballen liet Hashioka de eerste mogelijkheid optekenen. Zijn voorzetschot zoefde voorlangs. Aan de overzijde warmde Siquet doelman Suzuki op met een centraal schot. Ook Koita nam het doel onder vuur na een ingestudeerde vrije trap. Via de vingertoppen van Warleson werd het een hoekschop.

Vervolgens nam het doelgevaar af. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar beide ploegen streden om de bal. Koita mikte een vrije trap net naast. Siquet krulde er eentje over het doel van Suzuki. Met de rust in zicht kwamen Steuckers en Koita nog eens dreigen. Zuivere kansen leverde dat evenwel niet op. Godeau verijdelde Brugs doelgevaar met een goede tussenkomst op een strakke voorzet. Daarmee zat de evenwichtige eerste helft erop.

Tweede helft

Na de pauze kwamen de bezoekers nadrukkelijker opzetten. Deman had meteen een goede kans op de openingstreffer, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Kort daarna kreeg ook Gboho een opgelegd kans. Opnieuw ging de bal naast het doel van Suzuki. STVV toonde zich ook een keer gevaarlijk maar het schot van Hashioka ging hoog over. Het openingsdoelpunt viel in minuut 64 aan de overzijde. Gboho vond de vrijstaande Somers en die mikte de bal voorbij Suzuki.

De Kanaries waren even het noorden kwijt. Vijf minuten later was de Vereniging daar al opnieuw. Dit keer rondde Denkey een gezwinde aanval van dichtbij af. Coach Fink bracht vervolgens nieuw bloed met Ito, Yamamoto en Barnes. STVV probeerde de rug te rechten maar kon moeilijk een vuist maken. Hashioka kon nog een keer uithalen maar zijn poging was te centraal om doelman Warleson in de problemen te brengen. Kort voor tijd kwamen de Kanaries nog goed weg. Cercle trof twee keer het doelhout. Smets keerde nog een schot van Denkey van de lijn en zo werd 0-2 de eindstand. Volgende week krijgen de Kanaries een nieuwe kans op het veld van Charleroi.

Wissels STVV

70’ Ito voor Van Helden
70’ Barnes voor Kaya
70’ Yamamoto voor Fujita