Coppens

Janssens – Van Helden – Smets – Ogawa

Ananou - Dumont – Fujita – Yamamoto

Barnes – Kaya

STVV start deze bekerwedstrijd met een onuitgegeven elftal. In vergelijking met de vorige thuiswedstrijd – tegen RWDM – duiken er 9 nieuwe gezichten op in het basiselftal: Ogawa start voor het eerst, daarnaast beginnen ook Janssens, Fujita, Yamamoto, Dumont, Barnes, Kaya, Ananou en Coppens aan de wedstrijd.

Het eerste gevaar van de match komt van STVV. Dumont draait zich mooi vrij en stuurt Ananou in het straatje. Zijn voorzet komt in het mierennest van de zestienmeter terecht, maar een echt schot op doel blijft uit.

In de 17’ minuut prikt Francs Borains even tegen. De ervaren Tainmont vuurt vanop afstand, Coppens tikt zijn zwieberbal over. Daarna is het al geel-blauw wat de klok slaat. Na onzorgvuldig uitverdedigen bij de groen-witte bezoekers zet Barnes Dumont op weg naar doel. Zijn schuiver mist echter de kracht om de doelman echt te testen.

De Kanaries zetten door. Na een magistrale crosspass van Smets kan Ogawa voorzetten. De debutant vindt Barnes net niet voor doel. Even later volgt Wolke Janssens het voorbeeld van makker Matte. Ananou zet zich door, maar claimt tevergeefs een strafschop.

Ogawa toont in zijn eerste 45 minuten over een mooie traptechniek te beschikken. Zijn vrijschop bereikt Van Helden, die zijn schot kraakt. STVV blijft langs de flanken komen. Dit keer stuurt Dumont Ananou diep op rechts. Kaya werkt af in de handen van de doelman.

Conclusie van de eerste helft? Een bedrijvig STVV dreigt, maar scoort voorlopig nog niet. We rusten met 0-0.

Tweede helft

STVV start ongewijzigd aan de tweede helft. Kaya zorgt voor het eerste gevaar na de kampwissel: hij schiet een vrije trap in de handen van de Henegouwse keeper.

Een eenrichtingswedstrijd is niet eenvoudig voor een doelman. In de 56’ toont Jo Coppens echter dat hij zijn concentratie in die omstandigheden weet te bewaren. Hij brengt redding na een zeldzame tegenstoot van Francs Borains.

In de 65’ de voorlopig gevaarlijkste fase van de dag: Barnes kapt zich vrij in de zestienmeter, de doelman moet zich strekken om zijn schot uit de hoek te boksen. In de 69’ opnieuw de Kanaries. Wolke probeert het van ver, zijn schot schuift naast.

78’: coach Fink brengt vers bloed. Steuckers, Zahiroleslam en Okazaki lossen Barnes, Kaya en Ananou af. 10 minuten later vervangt Ito Dumont. Met extra offensieve impulsen wil STVV de situatie openbreken.

Dreigende tegenaanval van Francs Borains, de scheids wuift de claim om een strafschop weg. STVV reageert dadelijk: Ito creëert de opening, de doelman pareert de poging van Okazaki met een weergaloze redding. Eén van de schaarse kansen in een mindere tweede helft. We gaan verlengen.

Eerste verlenging

STVV schiet uit de startblokken in de eerste verlenging. Steuckers laat slim lopen voor Yamamoto, wiens schot in de rebound door Ogawa naast getrapt wordt.

Eén minuut later is daar de langverwachte bevrijdende treffer. Steuckers opent meesterlijk voor Ogawa. De linksback vindt Zahiroleslam voor doel, die zijn rekening voor de Kanaries opent. 1-0, Stayen slaakt een zucht van verlichting.

De Kanaries stomen nu door. Via Steuckers en Kahveh komt de bal tot bij Okazaki. De oude krijger knalt op de vuisten van de goalie. Wat later plots toch nog een opflakkering bij Francs Borains: de doorgebroken aanvaller stuit echter opnieuw op een attente Coppens.

Net voor het einde krijgt Zahiroleslam de kans om de doodsteek te geven. Ito speelt hem vrij, maar Kahveh op de doelman.

Tweede verlenging

Robert-Jan Vanwesemael vervangt een moegestreden Yamamoto voor de laatste 15 minuten.

De jongeling ziet hoe magiër Ito wat later de wedstrijd op slot doet. Hij vindt met een listige voorzet Okazaki, die één van de makkelijkste goals uit zijn rijkgevulde carrière binnenknikt. De boeken kunnen toe.

Ook Adam Nhaili mag nog proeven van het eerste elftal. Hij vervangt Ogawa in de laatste minuten.

In de laatste seconden dwingt Steuckers nog een penalty af. Ondanks aandringen van het publiek laat Jo Coppens de eer aan Jarne zelf ;), die de eindstand koelbloedig vastlegt.

STVV verlengt haar bekeravontuur na verlengingen. Eind goed, al goed.