Coppens

Janssens – Smets – Godeau

Hashioka – Fujita – Dumont – Bocat

Yamamoto – Kaya - Koïta

Met zes frisse gezichten start de wedstrijd op Stayen tegen de nummer 3 van de reguliere competitie. In minuut drie zien we al meteen een goede parade van Coppens. Enkele minuten later speelt Koïta zichzelf vrij en schiet op Roef. Na een goed eerste kwartier van STVV neemt Gent echter de bovenhand. Coppens houdt zijn netten echter schoon.

Tot minuut ’39 tenminste. Op dat moment valt de bal voor de voeten van Hugo Cuypers, die ‘m mooi meegrist en tussen de benen van Coppens afwerkt. 0-1 voor de Buffalo’s.

Wie denkt dat STVV tegen het canvas geslagen is, is mis. De Kanaries zetten meteen de tegenaanval in. Koïta dribbelt iedereen op een hoopje en trapt op Roef. Nog geen 30 seconden later schiet diezelfde Koïta van buiten de 16 op de paal, Kaya mist de herkansing.

0-1 na de eerste 45 minuten.

Tweede helft

STVV start het best aan de tweede helft. In minuut 47 wordt Kaya de zestien ingestuurd door Hashioka. Kaya kan trappen, maar de bal wijkt af en gaat in corner.

STVV laat de bal goed rondgaan. In minuut 50 is Hashioka daar opnieuw met de voorzet, Kaya probeert het met een halve omhaal, maar die verdwijnt in de handen van Roef.

Wie aanvalt, dreigt op een tegenstoot te lopen: aan de overkant kan Tissoudali alleen op Coppens afgaan, maar de doelman staat pal.

Daarna zetten de Kanaries hun offensief verder. In minuut 54 probeert Koïta het met een afstandsschot, maar de bal wordt geblokt door de Gentse defensie.

Het spel golft op en neer. Op het uur komt STVV goed weg. Fofana komt de zestien binnen, Coppens komt uit en Fofana legt de bal breed voor Tissoudali … maar die mist zijn controle, waardoor hij de bal niet in het gapend lege doel kan leggen. In minuut 64 komt Coppens opnieuw goed tussen na een corner.

STVV heeft het overwicht in de tweede helft en maakt jacht op de gelijkmaker. Toch zijn het de bezoekers die in minuut 75 opnieuw dreigen: Cuypers trapt op Coppens en in de rebound kopt Orban over.

Daarna zet STVV een ultiem offensief in. De ingevallen Ogawa zet de bal voor richting de eerste paal. Barnes duikt goed op, maar Roef redt. STVV dringt Gent terug tot op de eigen helft en speelt de bal goed rond. In minuut 85 gaat Steuckers de lijn af. Jarne legt de bal breed voor Yamamoto, maar zijn schot gaat rakelings langs. Dé kans valt echter in minuut 90 uit de lucht. Na een geniale steekpass van Yamamoto steekt Barnes de bal over het doel van Roef. De match eindigt op 0-1, na een boeiende wedstrijd eindigt het bekeravontuur van STVV in de 1/8ste finale.