Suzuki

Janssens – Smets – Godeau

Vanwesemael – Ito – Delorge – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam - Koïta

Er zijn 3 wijzigingen doorgevoerd bij Sint-Truiden ten opzichte van vorige wedstrijd. Centraal op het middenveld komt Ito in de plaats van Dumont. Op de rechtervleugel neemt Vanwesemael de plek in van Ananou en Zahiroleslam staat terug aan de aftrap ten koste van Kaya. Bij Gent heeft de piepjonge Mokio (16) zijn eerste basisplaats beet. Ex-Kanaries Gerkens en Schmidt starten op de bank.

STVV start furieus. In minuut 8 krijgt Ito ruimte op links en geeft een goede steekpass richting Koïta. Hij vindt de alleenstaande Bocat in de zestien, maar zijn schot zeilt enkele meters naast.

Een minuut later is er een doortastende rush van Vanwesemael op rechts. Robert-Jan speelt de bal door naar Zahiroleslam. De spits heeft een mooie dribbel in huis en gaat met een poortje voorbij De Sart. In zijn poging de bal te veroveren, begaat de Gentse middenvelder een overtreding in de 16. Strafschop voor Sint-Truiden! Koïta neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet in de rechterhoek. Roef kiest echter de juiste kant en redt de strafschop, de brilscore blijft op het bord.

STVV is heer en meester in het openingskwartier. Koïta pakt uit met een snoeihard afstandsschot, doelman Roef weert de bal met zijn vuisten … en de gevolgde Zahiroleslam kan de rebound niet in het gapende doel werken.

Mokio heeft de handen vol met Steuckers. De vleugelspeler gaat op snelheid erlangs en komt zo alleen voor de doelman. Zijn schot suist echter voorbij de verste hoek. Gent komt weer goed weg.

In minuut 19 toont Gandelman zijn duelkracht op het middenveld. Hij bereikt met een diepe pass Tissoudali, die tussen twee verdedigers de bal meeneemt. Oog in oog met Suzuki toont de Truiense doelman zijn koelbloedigheid.

De volgende kans is weer voor de dominante Kanaries. Een lange zwieper van Delorge bereikt Steuckers, die in één tijd achteruitlegt. Zahiroleslam kopt richting de rechterhoek maar de doelman gaat goed plat.

In de 27ste minuut onderschept Tissoudali een terugspeelbal van Ito. De spits gaat met een mooie beweging voorbij Smets en brengt voor. Via een carambole komt de bal bij Surdez terecht, die ‘m over de doelman wipt maar nipt naast besluit. Gigantische kans voor de Gentenaars.

De eerste helft lijkt – ondanks een karrenvracht aan kansen – op een 0-0 af te stevenen. Tot Gent één minuut voor rust komt opzetten. Brown zet goed door vanop links en speelt naar Surdez. Zijn voorzet vindt Tissoudali in de 16. De spits controleert goed en schuift de bal langs de doelman. 0-1 na een spektakelrijke eerste helft.

Tweede helft

Suzuki

De tweede helft start zoals de eerste: met een kans voor de Truienaars. Koïta en Zahiroleslam combineren mooi. Het schot van de Gouden Croc wordt in corner geduwd door Roef.

Uit die corner spruit een reuzekans voort. De bal wordt in de eerste zone goed doorgekopt door Delorge, Godeau kan binnentikken van dichtbij maar besluit over doel. Een opgelegde mogelijkheid voor STVV.

De twee jonge internationals vinden elkaar blindelings vandaag. Delorge steekt tussen de Gentse verdediging door richting Steuckers. Die kapt de doelman goed uit en schiet richting een leeg doel. Watanabe gooit zich in laatste instantie nog voor het schot en werkt het leer net voor de doellijn weg.

Op het uur is het tijd voor de eerste wissels. De Gentse basisdebutanten Mokio en Surdez worden vervangen door Fernandez-Pardo en Agbor. In minuut 69 is er de eerste kleine kans voor Gent in de 2de helft. De ingevallen Fernandez-Pardo wint het sprintduel van Delorge maar kan na een zware inspanning Suzuki niet in verlegenheid brengen.

Een kwartier voor het einde is er weer wat dreiging van STVV. Een bal valt pardoes voor de voeten van Koïta. Die probeert het met links maar zijn schot verdwijnt net naast het doel.

De eerste wissels van Fink staan klaar. Vanwesemael en Ito verlaten het veld, Bertaccini en Barnes komen erin. Die verschuivingen geven een energiestoot. Delorge probeert het vanop afstand. Zijn schot wordt door een Gents been in laatste instantie in het zijnet gedevieerd.

In de 85ste minuut is er plots de genadeslag. Mitrovic kopt een aangesneden corner knap binnen. 0-2, de boeken toe. Na een heerlijke pot voetbal blijft geel-blauw met lege handen achter: STVV verliest voor het eerst sinds 8 oktober in eigen huis.