Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koita

STVV begon meteen gretig aan de wedstrijd. Zahiroleslam wist de bal al in de eerste minuut van de Panda’s af te snoepen en probeerde de bal voor te brengen. Deze werd echter afgeblokt door de Eupense defensie.

Na 7 minuten in de eerste helft was er een eerste, weliswaar kleine, kans. Steuckers schilderde het leer op het hoofd van Bocat, maar hij kon de bal niet meer omlaag koppen. STVV nam de match duidelijk in handen.

In minuut 20 werd het werk van de Kanaries beloond. Na een voorzet van Hashioka lagen Koita en Zahiroleslam op de loer, maar Paeshuyse werkte de bal in eigen doel. 1-0 voor de Kanaries.

De Kanaries namen geen gas terug. Ze waren duidelijk op zoek naar het tweede doelpunt. Verschillende kansjes deden zich voor, maar konden net niet gericht genoeg naar doel geschoten worden.

We gaan rusten met een oververdiende voorsprong voor de Kanaries.

Tweede helft

Na een eerste helft met eenrichtingsverkeer, werd de wedstrijd terug op gang gefloten. STVV nam de aftrap en mocht de bal minutenlang vrij rondspelen. De eerste kans was dan ook voor de Kanaries. Steuckers bracht de bal goed voor, maar Ito kwam een schoenmaat te kort.

Na een prachtige flankwissel van Delorge-Knieper nam Hashioka de bal in één keer mee richting doel. Hij schoot op doel met zijn mindere linker en bracht de keeper aardig in de problemen, maar een doelpunt bleef uit. 1 minuut later kreeg Zahiroleslam nog een kopkans, Kahveh besloot echter over doel.

Eupen bleef in een laag blok spelen. Dat maakte het moeilijk om te voetballen. De Kanaries probeerden eruit te komen, maar de vermoeidheid begon in de benen te kruipen. Zo moest Hashioka in minuut 77 naar de kant. Hij werd vervangen door Ananou.

De invallers probeerden nog wel voor doel te geraken, maar tevergeefs. Het doelpunt viel jammer genoeg in de allerlaatste seconden van de wedstrijd aan de overkant. Na een voorzet ging de bal door de Truiense defensie en belandde zo in doel.

Meteen het einde van een wedstrijd waarin Eupen geen echte kans bij mekaar kon voetballen, maar wel met een punt aan de haal ging.

Wissels:

77’ Hashioka - Ananou

79’ Ito – Yamamoto

86’ Zahiroleslam – Barnes

86’ Steuckers - Fujita