video

Eerste helft:

Koïta en Suzuki pikken opnieuw hun vertrouwde posities in na de buitenlands avonturen in de Asian en Afrika Cup.

Beide ploegen beginnen aan een studieronde waarbij STVV het meest rond de zestien van ex-Kanarie Pirard snuffelt.

Na twintig minuten het eerste kansje voor de Kanaries. Steuckers zet twee Kerels in de wind met een prachtige hak. Vanwesemael brengt knap voor maar zonder gevolg.

Vijf minuten later zorgt KVK voor het eerste doelgevaar. Gelukkig blokkeren een paar gele sokken de trap naar doel. STVV biedt meteen weerwerk met een scherpe counter die Koïta net naast trapt.

Naarmate het einde van de eerste helft nadert, lijkt de nauwkeurigheid en het tempo van de wedstrijd langs beide zijden wat te zakken.

STVV domineert wel, en dat mondt vlak voor rust uit in de 1-0. Koïta snijdt een hoekschop heerlijk aan, waarna verdediger Fujii de bal in eigen doel devieert. Al bij al een verdiende voorsprong en een ideale uitgangspositie voor de tweede helft.

Tweede helft

De tweede helft komt rustig op gang. Tot Stayen op het uur even opgeschrikt wordt. Suzuki krijgt een terugspeelbal moeilijk onder controle en bijna gaat Davies ermee aan de haal. Gelukkig rolt de bal over de achterlijn.

Na 64 minuten wisselt Fink een eerste maal. Een moegestreden Vanwesemael wordt vervangen door Janssens.

Kortrijk gaat in de tweede helft zijn kans, en dat leidt tot doelgevaar langs beide kanten. Zo kan Steuckers na een uitgesponnen aanval in de zestien afdrukken, maar Pirard gaat goed plat. Luttele seconden erna probeert Fujita het na een afvallende bal. Zijn poging belandt net over de kooi.

Het spel gaat op-en-neer nu. Suzuki kan van kortbij redding brengen na een scherpe voorzet. De snelle benen van Davies zorgen toch voor de nodige dreiging voor rood-wit.

Met nog tien minuten spelen een driedubbele wissel bij geel-blauw. Yamamoto, Kaya en Barnes vervangen Steuckers, Zahiroleslam en Koïta.

De wissels lijken te renderen. Kortrijk besluit man-op-man te spelen, en dat biedt mogelijkheden op de tegenaanval.

In minuut 82 leidt dat tot een enorme kans voor STVV. Fujita stuurt Barnes op Pirard af. Vanuit een scherpe hoek brengt die laatste nog net redding op de lijn.

Met nog twee minuten op de klok, sticht Kaya dit keer gevaar. Delorge brengt het nummer 11 in stelling, maar Pirard redt wederom de meubelen. Meteen het laatste wapenfeit.

STVV bibbert nog in de slotminuten, maar trekt drie belangrijke punten over de streep.