Doelpuntenkermis onder een bloedhete zon

Lendfers

Pinto – Mindombe – Lambotte - Ananou

Nhaili - Teuchy – Angong – Alexis

Zahiroleslam - Diallo

We begonnen de wedstrijd onder een stralende zon en een temperatuur van 30 graden. Met 2 ploegen vol jonge spelers beloofde het een wedstrijd vol acties te worden. Na 8 minuten spelen was er meteen een eerste doelpunt te zien. De aanvaller van OHL kwam alleen voor doelman Lendfers en wist deze ook te verschalken. De Kanaries, die overigens in het wit speelden, keken meteen op tegen een achterstand.

Maar de hoofdjes gingen niet hangen. 1 minuut later profiteerde Zahiroleslam van mistasten achterin bij de Leuvense ploeg. Kahveh legde de bal gemakkelijk tegen de netten. We stonden terug gelijk.

Het tempo van de wedstrijd bleef hoog. De drankpauze die na 25 minuten werd ingelast was voor beide ploegen geen minuut te vroeg.

De rest van de eerste helft werd vooral een strijd om het middenveld. Grote kansen kregen we niet meer te zien, tot er 5 minuten voor de rust toch nog een doelpunt voor OHL viel. Bij een corner klom de Leuvense verdediger hoger dan de andere spelers, waarna hij via de verste paal binnen kon koppen.

Op valreep van rust kreeg STVV dan toch nog de kans om met gelijke bordjes de rust in te gaan. Na een vrije trap van Angong werd de bal door een Leuvense speler in het muurtje met de hand geraakt. De bal ging op de stip en Zahiroleslam kon zo zijn tweede van de namiddag maken.

Door de tijd die verloren ging bij de drankpauze, telde de scheidsrechter een paar minuten extra bij. 2 minuten na het doelpunt vanop 11 meter, kregen de Kanaries een nieuwe vrije trap na een fout op Pinto. Nhaili dropte de bal voor het doel, Alexis wist overhoeks binnen te koppen. STVV kon met opgeheven hoofd de kleedkamer in met een 3-2 voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft begon met dezelfde 11 namen aan Truiense kant. De eerste kans was wel meteen voor OHL. Een Leuvense verdediger kreeg veel tijd en legde aan van buiten de zestien, maar zijn schot ging een dikke 2 meter langs het doel.

5 minuten later hingen de bordjes terug gelijk. OHL brak er goed door en besloot met een snoeihard schot in de linkerbovenhoek. 3-3 met nog 40 minuten te spelen.

Na 60 minuten spelen mochten Mats Kuipers en Alouis Diriken het veld betreden. Zij namen de plaatsten van Diallo en Angong in. Vers bloed op het veld voor het laatste half uur.

Niet veel na de wissels kwamen de Kanaries terug op voorsprong. Ananou zette een versnelling in op de rechterflank en bracht de bal strak over de grond voor doel. Zahiroleslam stond op de juiste plek en kon zo simpel zijn derde van de wedstrijd binnen tikken, 4-3.

Ook Diriken wist zijn doelpuntje nog mee te pikken. De Leuvense doelman kreeg de bal niet naar een ploegmaat gespeeld en raakte zo in de problemen onder de Truiense druk. Diriken stond goed op te letten en kon de bal tegen de netten jagen. Het stond 5-3 met nog een kleine 20 minuten te spelen.

De invallers bleven aan het doelpuntenkanon staan, want 2 minuten na de 5-3 kwam ook Kuipers met een doelpunt achter zijn naam op het wedstrijdblad te staan. Hij knalde van dichtbij de 6-3 op het scorebord.

Na nog enkele kleine kansen voor de Kanaries gaf Kuipers nog een assist voor het laatste doelpunt van de namiddag. De 7-3 mocht op naam van Nhaili geschreven worden. Dit was ook meteen het einde van een leerrijke namiddag op Stayen.