Schmidt

Godeau - Smets - Van Helden

Hashioka - Delorge - Ito - Bocat

Steuckers - Kaya - Koita

In een mooi gevuld en sfeervol Stayen waren het de Kanaries die het initiatief namen. Na negen minuten voetballen zorgde Koita een eerste keer voor opschudding. Hij krulde de bal met zijn linker over het doel van Dupé. Ook Ito had een goede mogelijkheid, maar zijn gekruist schot rolde een eindje naast. Kaya had de beste kans, Dupé pakte echter uit met een uitstekende redding. Ook Ito stuitte nog een keer op de Anderlecht-doelman, hij besloot te centraal.

Anderlecht maakte nauwelijks wat klaar voorin. Een zeldzame poging kwam er na een vrije trap. Leoni kon uiteindelijk uithalen. Zijn schot zoefde hoog over. Een kopballetje van Amuzu ging ver naast. Met de rust in zicht kwam STVV nog een keer dreigen. Kaya vond Koita, maar die kreeg de bal niet tussen de palen. Ondanks duidelijk overwicht voor de Kanaries in de eerste helft was de stand bij de rust 0-0.

Tweede helft

Na de pauze kwamen de bezoekers wat gretiger voor de dag. Een poging van Amuzu schoof strak voorbij het doel van Schmidt. Het leverde de Brusselaars wel een hoekschop op. Patris besloot over. Het bleek uitstel van executie. N’Diaye kopte van dichtbij raak op aangeven van Dreyer na een kort genomen vrije trap. Diezelfde Dreyer ging een minuut later zwaar door op de achillespees van Bocat. Visser trok geel, maar na een ingreep van de VAR werd het rood voor de Deen. Anderlecht met z’n tienen verder.

STVV putte moed uit het numerieke overwicht. Koita kon nog eens uithalen, maar opnieuw lag het Franse sluitstuk van Anderlecht in de weg. Sardella belette Ito het scoren in de rebound. Daarna zakte het tempo. De bezoekers hielden de rangen gesloten en STVV vond geen opening in de paars-witte muur. In het slot van de extra tijd ontbond Koita zijn duivels nog een laatste keer. Dupé duwde het afstandsschot uit de verste hoek en schonk de Brusselaars zo een gevleide overwinning.

Wissels STVV

60’ Van Dessel voor Bocat

69’ Okazaki voor Kaya

69’ Yamamoto voor Van Helden