Schmidt

Smets - Godeau - Van Helden

Ananou - Delorge - Ito - Bocat

Steuckers - Kaya - Koita

STVV, met maar liefst zes Belgen aan de aftrap, schoot het best uit de startblokken en dwong de eerste kans af. Koita gaf Fossey het nakijken bij een snelle omschakeling. Doelman Bodart behoedde zijn team voor een vroege achterstand. Ook daarna waren de Kanaries veruit het bedrijvigst. In de elfde minuut volgde een tweede waarschuwing. De poging van Bocat bracht de Luikse doelman echter niet in de problemen. Wat later waagde ook Ito zijn kans van buiten de zestien. Zijn schot stuiterde net naast.

Een bleek Standard maakte amper wat klaar voorin. Het schotje van Price was niet meer dan een vangbal voor Daniel Schmidt. Kort voor het half uur ging Laursen aan de noodrem hangen om een snelle rush van Kaya te stoppen. Geel was het milde verdict van scheidsrechter Vergoote. Net voor de rust moest Schmidt toch nog een keer plat op een flauwe poging van Ohio. 0-0 bij de rust.

Tweede helft

Na de koffie kwamen de Luikenaars gretiger voor de dag. De Rouches voerden de druk wat op, zonder daarbij voor veel doelgevaar te zorgen. STVV kwam er af en toe nog een keer uit. Zo besloot Steuckers rakelings naast van buiten de zestien. Minder dan een kwartier voor tijd leverde een gevaarlijke hoekschop ei zo na een doelpunt op. Price keerde de bal in het geharrewar nog net van de lijn. Matte Smets greep zich vertwijfeld bij de haren.

Enkele minuten later moest Schmidt toch een keer aan de bak om de doorgebroken Dragus af te stoppen. De wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, tot Koita drie minuten voor tijd nog één keer zijn duivels ontbond. Hij sneed naar binnen en klopte Bodart met een heerlijke krul van buiten de zestien. Stayen ontplofte. De bezoekers hadden geen reactie meer in huis en zo kon het feest losbarsten. Thorsten Fink en zijn jonge ploeg beginnen het jubileumseizoen in stijl met een knappe overwinning tegen Standard.

Wissels STVV

65’ Dumont voor Ito
85’ Okazaki voor Kaya
85’ Yamamoto voor Delorge
90+3’ Barnes voor Koita
90+3’ Van Dessel voor Steuckers