Wedstrijdverslag Thes Sport - STVV

28 juni 2023

Vanavond speelt STVV haar derde wedstrijd van de voorbereiding. De gelegenheid voor de geel-blauwe supporters om aanwinst Godeau voor het eerst in actie te zien.

Fabinho - Kaya – Koita

Thes Sport is de derde tegenstander van STVV in deze voorbereiding. Bij de Looienaars staan er enkele ex-Kanaries op het veld, zoals doelman Tibo Herbots. Coach Fink gebruikt deze wedstrijd om zijn beoogde tactiek verder in het elftal te slijpen. Net als de vorige wedstrijd speelt STVV in een hybride formatie met veel beweging tussen de lijnen, waarbij vlot wordt overgeschakeld van 4-3-3 naar 5-3-2. De fans die de verplaatsing maakten, zien bovendien Godeau zijn eerste stappen bij STVV zetten.

Het grootste deel van de eerste helft verloopt rustig. Thes Sport dreigt bij hoekschoppen en op de counter, maar Jo Coppens hoeft geen enkele redding te verrichten. Het is STVV dat de gevaarlijkste kansen creëert - met name via de rechterflank- waarbij Steuckers, Bocat en vooral de snelle Koita telkens op een goede doelman Herbots stuiten.

In de eerste helft vallen er echter geen doelpunten te noteren.

Tweede helft:

Lendfers

Vanwesemael - Diriken - Mindombe - Teuchy

Librici - Delorge - Van Dessel

Filippov - Zahiroleslam - Nhaili

11 andere Kanaries beginnen aan de tweede helft. Kapitein Van Dessel draagt opnieuw de armband.

Tot de 66e minuut is het spel vrij steriel. Maar dan zet Filippov met één beweging Nhaili vrij af aan de linkerkant. Diens pass snijdt door de verdediging en vindt Stan Van Dessel … en de aanvoerder ziet zijn afgeweken bal tegen het net vliegen. 0-1 voor STVV.

12 minuten later wordt een hoekschop van Van Dessel afgeweerd door een lokale verdediger. De bal belandt recht in de voeten van Nhaili, en de jonge vleugelspeler schiet van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek.

Twee minuten voor affluiten zet Zahiroleslam de kers op de taart. Dankzij de treffer van onze Amerikaans testspeler wordt het 0-3, meteen de eindstand.