Terwijl Stayen nog nazindert na de knal van Koita, is het alweer tijd om een blik te werpen op de volgende uitdaging. Want op zondag 6 augustus (19u15) wacht STVV een clash tegen KV Kortrijk. Wat mogen we sportief gezien verwachten van deze confrontatie?

STVV: voortbouwen op mooie start 

De hand van de nieuwe coach Thorsten Fink was al duidelijk merkbaar tijdens het duel tegen Standard. Een jeugdig STVV wist het Haspengouwse publiek te bekoren met verzorgd voetbal en een verdiende overwinning. In het Guldensporenstadion hopen de Kanaries een vervolg te breien aan deze voortreffelijke start. 

Deze elf stonden aan de aftrap voor de seizoensopener tegen Standard, mogelijk krijgen zij opnieuw het vertrouwen van de sportieve staf:

Schmidt

Van Helden – Smets – Godeau

Ananou – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Kortrijk: woelige voorbereiding, degelijke openingsmatch

Ondanks een woelige voorbereiding, met de twijfels over de al-dan-niet overname en het lange wachten op een coach, speelde Kortrijk een verdienstelijke openingsmatch tegen Gent. Desalniettemin keerden de Kerels na een prangende slotfase met lege handen huiswaarts. Oude bekende Will Still toverde met de zeventienjarige Lars Montegnies een verassing uit zijn hoge hoed: de jongeling stond zijn mannetje centraal op het middenveld. Daarnaast zagen we enkele vertrouwde gezichten aan het werk, zoals Kadri, Avenatti en Bruno (niet te verwarren met onze voormalige topschutter). Verder waren er nog geen nieuwe namen te bespeuren op het veld bij de Kerels. Begin deze week verwelkomden ze wel Raul Oprut, een broodnodige linksback uit de Roemeense competitie. Afwachten of hij zondag al zal aantreden.

Verwachte opstelling KV Kortrijk:

Vandenberghe

Oprut – Radovanovic – Joao Silva – Wasinski

Kadri – Montegnies – Mehssatou – Mbayo

Avenatti – Bruno

Conclusie 

Een spannende wedstrijd gegarandeerd. STVV wil voortbouwen op de puike prestatie tegen Standard. Aan de andere kant staat Kortrijk voor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Kanaries op post voor een zes op zes!

> Bestel jouw ticket voor Kortrijk - STVV