In het zicht van de meet slaat STVV toe op de transfermarkt: de Kanaries strikken Adriano Bertaccini, de topschutter uit de Challenger Pro League.

Bertaccini maakt de overstap van RFC Luik. Voor deze tweedeklasser vond de pocketspits dit seizoen al 11 keer de netten. Adriano is vertrouwd met Limburg: vooraleer hij aan de slag ging bij Luik, trakteerde hij de supporters van Thes Sport op een karrenvracht aan doelpunten. Bovendien was hij ook jeugdinternational.

“Met Bertaccini kiezen we voor een speler die al ervaring heeft als prof, maar als 23-jarige ook nog over een aanzienlijk groeipotentieel beschikt. Adriano is een snelle, vinnige spits met een neus voor goals. Op die manier voegt hij een extra dimensie toe aan onze aanvalslinie”, aldus sportief directeur André Pinto. “Onze coach bewees dit seizoen al dat hij jonge spelers kan helpen ontbolsteren. Met Bertaccini krijgt hij een nieuwe ruwe diamant in handen.”

“STVV past bij mij”

Met de transfer naar STVV maakt Bertaccini een jongensdroom waar. “De overstap maken naar de Kanaries is voor mij een droom die uitkomt. De jongste jaren klom ik stap voor stap hogerop. Maar mijn ultieme doel was om op het hoogste niveau aan te treden. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij STVV: het is een ploeg die heel aantrekkelijk voetbal speelt, met heel wat beloftevolle spelers en vurige supporters. Dat past heel goed bij mijn spel en persoonlijkheid”, aldus Adriano.