Beloftevol breekijzer strijkt neer op Stayen

August 4, 2023

Zahiroleslam tekent bij STVV

video

De Iraanse Amerikaan Kahveh Zahiroleslam heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij STVV. De rijzige spits komt over van de Amerikaanse universiteitsploeg Yale Bulldogs.

Tijdens de voorbereiding kreeg Zahiroleslam (21) als testspeler de kans om STVV-coach Fink te overtuigen van zijn kwaliteiten. Nu maakt de 193 cm grote spits een permanente overstap naar Haspengouw. In Yale heeft Zahiroleslam laten zien dat hij weet waar het doel staat: hij scoorde 13 doelpunten en gaf 4 assists in 28 wedstrijden in de Amerikaanse college league. Op Truiense bodem hoopt hij zijn talent verder te ontwikkelen.

Gestalte in de aanval

Dat de Kanaries op zoek waren naar extra opties in de aanvalslinie, was genoegzaam bekend. “Zahiroleslam is een interessante opportuniteit om de kern te versterken,” aldus technisch directeur Andre Pinto. “Met zijn imposante gestalte en kopbalsterkte voegt hij een dimensie toe aan onze aanval.”

Zahiroleslam leerde de club de voorbije weken al kennen, want tijdens de voorbereiding maakte de aanvaller een proefperiode door: “Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om een traditieclub zoals STVV te vervoegen. Zeker dit seizoen, waarin we onze 100ste verjaardag vieren. Dit is een mooie manier om mijn professionele carrière in Europa te starten.”