Borden ‘welkom in Limburg’ kleuren geel-blauw

7 Limburgers schitteren in derbyvideo van STVV

video

Vergeet corona, dit jaar kampt Groot-Haspengouw met een collectieve aanval van derbykoorts. Want de tickets voor STVV – Genk vliegen de deur uit. Om het Limburgse hart van de ploeg in de kijker te zetten, lanceerden de Kanaries vandaag een ludieke actie én een hartverwarmende video.

Binnen 9 dagen vindt de Limburgse derby plaats. STVV – Genk is een affiche die heel wat Limburgse harten sneller laat slaan. Dat is ook merkbaar in de ticketverkoop: er gingen al meer dan 8.000 tickets de deur uit en Tribune Noord is uitverkocht. Op de familietribune Oost en de VIP-tribune West zijn er wel nog kaarten beschikbaar.

‘Er is maar één ploeg Limburgs’

Bij STVV kijken ze dus uit naar de Limburgse clash. Daarom draagt de leeuw op de welkomstborden aan de Limburgse invalswegen sinds vanochtend een geel-blauw jasje.

“Met Jo Coppens, Matte Smets, Rein Van Helden, Wolke Janssens, Robert-Jan Vanwesemael, Mathias Delorge en Jarne Steuckers maken 7 spelers uit eigen provincie aanspraak op een basisplaats. Tijdens de derby scanderen beide supportersclans al eens graag ‘er is maar één ploeg in Limburg’. Maar als je naar de verwachte opstellingen kijkt, is er dit seizoen eigenlijk maar één ploeg Limburgs”, knipoogt brand manager Bert Stas. “Daarom staken we de borden ‘welkom in Limburg’ bij het krieken van de dag in een nieuw jasje. De leeuw kleurt sinds vanochtend geel-blauw, als symbool van de lokale verankering van onze club. Zo geven we op een ludieke manier aan hoezeer de derby leeft bij STVV.”

Op naar uitverkocht Stayen

Om het verhaal kracht bij te zetten, dropte STVV vandaag ook een hartverwarmende video op social media. “Naast het veld staan onze spelers tussen de mensen, ze leven tussen de Limburgers. Voor de derby rekenen ze dan ook op de steun van hun gouwgenoten. In het hedendaagse Belgische voetbal is het een unicum dat een ploeg met zoveel talent uit eigen regio aantreedt. En bovendien spelen onze jongens dit jaar enorm attractief voetbal. Dat is iets waar we met zijn allen van moeten genieten. Kortom, ons elftal verdient de steun van een uitverkocht Stayen”, weet communicatiemedewerker Simon Hallet.