Controle en creativiteit voor het Truiense middenveld

Treedt Yamamoto in de voetsporen van Kamada en Tomiyasu?

Transfer

Yamamoto

video

De voorbije seizoenen ontpopten al verschillende Japanse talenten zich tot sterkhouders. Zo toonden bijvoorbeeld Daichi Kamada en Takehiro Tomiyasu hun klasse voor het eerst op Stayen.

Mogelijk treedt Rihito Yamamoto binnenkort in hun voetsporen. De 21-jarige middenvelder maakt namelijk de overstap van traditieclub Gamba Osaka naar STVV. Het gaat om een uitleenbeurt mét aankoopoptie.

Controlerende passeur

Yamamoto is een controlerende middenvelder met een goede linkervoet. In zijn thuisland staat hij bekend als een creatieve passeur, die vanuit het middenveld het spel kan dicteren. Als prof was hij actief voor twee clubs: zijn moederclub Tokyo Verdy en Gamba Osaka. Bovendien is de nieuwe ‘generaal’ al sinds z’n veertiende Japans jeugdinternational. Rihito maakt momenteel ook deel uit van het nationale beloftenelftal. Voor de jonge Samurai Blue scoorde hij onlangs nog in de recente ontmoeting met Engeland.

“We verwachten van Rihito dat hij een belangrijke schakel wordt tussen de verdediging en de aanval”, vertelt sportief directeur Andre Pinto. “Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft Yamamoto al 123 profwedstrijden op de teller. Bovendien is hij ook kapitein van het nationale beloftenelftal. Dat toont zijn maturiteit en leiderschap aan.”

Ambitieuze jonge samoerai

"In Europa spelen was altijd al mijn droom. Ik ben dan ook erg dankbaar voor deze kans bij STVV. Eerder waren er al een aantal geweldige Japanse internationals aan de slag op Stayen - zoals Tomiyasu of Kamada - dus ik wil hard werken om in hun voetsporen te treden. Met assists en doelpunten wil ik dit seizoen mijn steentje bijdragen, zodat we als ploeg zo hoog mogelijk eindigen in het klassement", besluit Yamamoto.