Na een knallende start van het seizoen laat STVV er geen gras over groeien. Deze woensdag staat waarschijnlijk - zeg nooit nooit - de laatste oefenwedstrijd van de zomer op het programma. De tegenstander wordt niemand minder dan het Duitse RB Leipzig, derde in de Bundesliga afgelopen seizoen.

Om de automatismen in het team te slijpen, speelde STVV de voorbije weken 11 oefenwedstrijden. Daar komt nu een 12de editie bij, want woensdag om 15 uur mogen de Kanaries aan de bak tegen RasenBallsport Leipzig.

Duitse vraag

De Bundesliga begint binnen twee weken, dus waren de Rode Stieren op zoek naar een waardige tegenstander voor hun oefenpartij. Via Thorsten Fink, die in Duitsland veel contacten heeft, werd STVV gecontacteerd om op te treden als sparringpartner. En een krachtmeting tegen een tegenstander van dit formaat is natuurlijk altijd leerrijk.

Voorbereiding op Kortrijk

De wedstrijd tegen Leipzig past in de voorbereiding op de match tegen Kortrijk. De jongens die zondag niet hebben gespeeld, kunnen in Duitsland het nodige wedstrijdritme opdoen tegen een sterke tegenstander. En voor de anderen zijn alle faciliteiten ter plaatse om de nodige trainingen te kunnen afwerken.

STVV is dus vastberaden om de uitstekende seizoensstart voort te zetten. Het belooft een boeiende krachtmeting te worden, die voor de supporters op de voet te volgen is via deze livestream.