DE STVV-FAMILIES, ZE SUPPORTERDEN NOG LANG EN GELUKKIG

TOEKOMSTIGE KANARIES OVERVLEUGELEN STAYEN TIJDENS FAMILIEDAG

SINT-TRUIDEN, 6 april 2023 - STVV is een hechte familieclub. Heel wat supporters wandelden ooit aan de hand van hun vader of moeder voor de eerste keer naar Stayen. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Oostende zetten de Kanaries deze STVV-families uitgebreid in de bloemetjes. Zo krijgen kinderen jonger dan 12 jaar zondag gratis toegang tot Tribune Oost. Daarnaast voorziet geel-blauw ook heel wat animatie voor jong en oud.

Er valt iets te beleven voor families vanaf 3u voor de aftrap tot lange tijd erna, legt brand manager Bert Stas uit: “Ruim voor het begin van de wedstrijd krijgen families met minstens drie generaties STVV-supporters een rondleiding door Stayen, waarbij ze zelfs de sfeer in de kleedkamer mogen opsnuiven. Aansluitend (om 17u45) is er een paaseierenraap in Tribune Oost. Voor aanvang van de match kunnen de jongste Kanaries ook op de foto met Binkie en de paashaas, zijn er schminksters ter plaatse en kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel naast Tribune Oost. Na de wedstrijd maken we ten slotte nog een familieportret, in het gezelschap van een (oud-)speler.”

Verrassing aan de aftrap

Voor twee families krijgt de wedstrijd nog een extra dimensie: “Uit alle aanmeldingen van STVV-familieslootten we één familie die zondag de aftrap mag geven. Die eer is weggelegd voor Sophie, Luc en Lowie Vilters. Zij krijgen het gezelschap van Ella Geerkens. Ella was één van de vele kindjes die op school bezoek kreeg van Binkie, en vervolgens deelnam aan de Binkie-tekenwedstrijd. Als laureaat mag ook deze toekomstige Kanarie het heilige gras betreden”, vertelt community-manager Sandra Bries.

Verleden, heden en toekomst

STVV geeft met deze actie een duidelijk signaal: de Haspengouwse families vormen het verleden, het heden en de toekomst van club. “Elke supporter herinnert zich zijn eerste keer op Stayen, en keek ooit voor ’t eerst met open mond naar de vurige supporters en de strijd op het veld. We hopen dat de nieuwe generatie Kanaries zondag massaal naar de Tiensesteenweg afzakt, om zich met grote ogen te vergapen aan onze sfeer. Want de kinderen van vandaag zijn de sfeermakers van morgen en de businesspartners van overmorgen”, besluit Bert Stas.

> Via deze link kan je de video met de familie Vanierschot in de hoofdrol terugvinden