Een-tweetje tussen Haspengouwse horeca en STVV

November 1, 2022

"Samenwerking met minstens één café per gemeente in onze regio"

video

SINT-TRUIDEN, 1 november 2022 – Na de drieklapper tegen Westerlo zet STVV deze week alweer een subtiel een-tweetje op. De Kanaries gaan namelijk een samenwerking aan met de café’s in Groot-Haspengouw. “Onze geelblauwe regio strekt zich uit van Tongeren tot Tienen en van Hasselt tot Hannuit. In elke gemeente slaan we de handen in elkaar met minstens één café”, klinkt het op Stayen. Dorpscafé ’t Elfde Gebod bijt binnenkort de spits af, tijdens de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge.

Van de voorbeschouwing aan de toog voor de wedstrijd tot het klinken op de overwinning na het laatste fluitsignaal: voetbal en horeca horen samen als Nicole en Hugo.

Daarom haalt STVV dit seizoen de banden aan met de café’s in Groot-Haspengouw. “Voetbal is één van de favoriete gespreksonderwerpen aan de toog. Bovendien zenden ook heel wat horecazaken de wedstrijden van STVV uit. Of vertrekken er supportersbussen naar onze uitwedstrijden. Kortom, de lokale café’s zijn een echte ontmoetingsplek voor voetbalfans”, weet Bert Stas (brand manager STVV).

The sky(box) is the limit

Daarom bundelen de Kanaries de krachten met de horecazaken in Groot-Haspengouw: “Enerzijds leggen we de klanten van onze horecapartners in de watten tijdens een thuiswedstrijd. Anderzijds bekijken we hoe we een lokaal STVV-event in het café zelf kunnen opzetten. We spelen dus een ‘thuis- en een uitwedstrijd’. De café’s die ervoor openstaan, ontvangen ook een STVV-pakket (sjaal, vlag, …). Zo kunnen ze hun zaak geel en blauw kleuren. De horecazaak die dit seizoen het meeste supporters op de been brengt, wint ten slotte een skybox bij de start van volgend seizoen

Van Tongeren tot Tienen, van Hasselt tot Hannuit

STVV mikt op een samenwerking met minstens één café per gemeente binnen de regio Groot-Haspengouw, verduidelijkt commercieel directeur Stan Niesen: “Onze geelblauwe zone strekt zich uit van Zuid-Limburg (Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Tongeren, Wellen) en Midden-Limburg (Hasselt, Alken) tot West-Limburg (Halen, Herk-de-Stad, Lummen) en Vlaams-Brabant (Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen, Waanrode en Zoutleeuw). Tijdens de eerste infosessie tekenden een 10-tal mensen present. En heel wat andere café’s maakten hun interesse al kenbaar. De volgende weken gaan we dan ook verder op kroegentocht (lacht).”

Café Cercle

Het eerste tastbare resultaat van het een-tweetje tussen de Haspengouwse horeca en STVV laat niet op zich wachten: voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge slaan de Kanaries de handen in elkaar met het befaamde dorpscafé ‘t Elfde Gebod.

“We hebben de uitgestoken hand van STVV dadelijk aangenomen”, vertelt zaakvoerder Philip Blavier. “Op zaterdag 12 november trekken we met de bus naar Stayen. Voor en na de match brengen we een authentieke cafésfeer in het stadion, in lijn met de ambiance die in ons dorpscafé heerst. In de late uurtjes keren we terug naar Zepperen voor een after party in ’t Elfde Gebod.

Horecazaken die openstaan voor een samenwerking mogen zich melden via bert.stas@stvv.com.