ePro League gaat woensdag van start

February 5, 2024

Digitale mercato: Louis en Jelle zetten kribbel onder e-contract bij STVV

e-sports

video

Op het veld zijn we al een stuk gevorderd in de terugronde. Maar het digitale luik van de voetbalcompetitie, de ePro League, start deze week. Deze jaargang verdedigen Louis Cayphas, alias Thered28,en Jelle Bogaerts, alias SNLLEJELL3_02, de Truiense eer in de ePro League. De controllers van onze eSporters zijn helemaal opgeladen, ze popelen om het seizoen op woensdag 7 februari op gang te trappen.

De Jupiler Pro League is een gekend fenomeen. Maar intussen geraakt ook de ePro League meer en meer ingeburgerd: in deze competitie nemen gamers het tegen elkaar op in het spel ‘FIFA’. Of EA FC 24 beter gezegd, zoals de naam van het vroegere FIFA tegenwoordig luidt.

Niet alleen de naam van het spel wijzigt dit jaar. Er komt ook een nieuw format, vertelt eSports manager Michiel Lowet: “Enerzijds werken de eSporters hun competitie in enkele weken tijd af in één centrale eSports arena in Brussel. Anderzijds is er naast de ePro League (waar elke Belgische eersteklasser een gamer in afvaardigt) ook een Open ePro League. In deze open competitie nemen de eSporters het op tegen andere geïnteresseerde games.”

Thered28 en SNLLEJELL3_02

Louis Cayphas en Jelle Bogaerts nemen namens STVV deel aan deze twee competities. Amper 18 jaar en niet meer weg te slaan uit de online scene, verdedigt Louis Cayphas dit jaar de Truiense eer in de ePro League. De nuchtere Waals-Brabander is naast student ook een puike gamer. Zo verdiende hij zijn strepen bij de Royal Belgium Academy en werd hij zelfs Inter University Champion in 2022. Louis opent het seizoen tegen een eKakker van KV Mechelen.

Jelle Bogaerts is een naam die wellicht een belletje doet rinkelen bij de eSport achterban. Jelle maakt al enkele seizoenen deel uit van het digitale STVV-team. Het lokale gaming-talent werd ontdekt in 2022. Snelle Jelle droogde inmiddels al heel wat binkies af tijdens een potje Fifa op fandagen en andere clubevenementen. Hij zal strijden in het Open ePro League kampioenschap.

Ardixa De Villers als digitale Thorsten Fink

Onze twee gamers zullen deskundig begeleid worden door een ervaringscoach van digitale grootmacht Azerion. Niemand minder dan Jason Ardixa De Villers zal de rol van coach op zich nemen: “Vroeger ben ik zelf nog als eSporter aan de slag geweest bij STVV. Ik ben heel blij dat onze paden elkaar opnieuw kruisen. Ons doel is om de play-offs van de ePro League te halen. Om dit te bereiken hebben we twee spelers met veel potentieel aangetrokken. We hopen op een goed resultaat in het jaar waarin STVV haar 100ste verjaardag viert.”