Haspengouws goudklompje blijft langer op Stayen

Matte Smets tekent nieuw driejarig contract bij STVV

video

Goed nieuws voor de STVV-supporters. Want Matte Smets, die op korte tijd de harten van de Truiense fans veroverde, tekent een nieuw driejarig contract op Stayen.

De 19-jarige Bilzenaar groeide vanuit de jeugdwerking van STVV door naar het eerste elftal. Coach Hollerbach schoolde Smets afgelopen seizoen om van defensieve middenvelder tot een solide centrale verdediger. In de heenronde maakte Matte al regelmatig deel uit van de kern. En op het veld van R. Antwerp FC pakte hij zijn eerste speelminuten.

Een jeugdige routinier

Na de winterstop brak het Truiense talent helemaal door. In totaal kwam hij in zijn eerste seizoen aan 16 optredens op het hoogste niveau, waaronder heel wat basisplaatsen in de terugronde.

“Matte is nog jong, maar hij ontpopte zich vorig jaar tot basisspeler. Hij straalt zoveel rust uit dat hij eigenlijk al speelt als een routinier. Vorig jaar hield hij zich meer dan staande tegen doorgewinterde spitsen. Wie hard werkt en sterk presteert, verdient ook beloond te worden. Daarom boden we Smets een contractverlenging aan”, legt sportief directeur Andre Pinto uit.

Op deze manier bouwt STVV verder aan de ploeg: “Aan de ene kant speuren we de markt af op zoek naar ervaring en extra klasse, aan de andere kant zijn en blijven getalenteerde spelers uit onze eigen regio belangrijk voor onze club. We zijn onze jeugdwerking dan ook heel dankbaar, want ze brengen regelmatig nieuwe talenten voort. Matte is op dat gebied een mooi voorbeeld. We geloven dat hij onder de vleugels van een ervaren coach als Thorsten Fink verder kan ontbolsteren.”

“Voel me thuis bij STVV”

Matte Smets is STVV dankbaar voor het vertrouwen: “Ik ben heel blij met deze contractverlenging. Van in het begin voel ik het vertrouwen van de andere spelers en het bestuur. De sportieve staf heeft me kansen gegeven en de supporters sloten me dadelijk in de armen. Ik voel me thuis bij STVV, en daarom is het altijd mijn wens geweest om mijn contract hier te verlengen. Ik kijk ernaar uit om veel minuten te maken komend seizoen. Samen met de ploegmaats en de supporters hoop ik veel sportieve hoogtepunten te beleven in ons jubileumseizoen.”