In de wolken met Wolke

July 18, 2023

Oerkanarie blijft op het Truiense nest

video

Hartverwarmend nieuws op Stayen: STVV sluit kind van het huis Wolke Janssens namelijk terug in de armen. Het contract van Janssens liep enkele weken geleden af, de polyvalente Haspengouwer tekent nu een verlengde verbintenis van drie seizoenen. “STVV is de club van mijn hart”, aldus Janssens.

Wolke Janssens voorstellen is allicht niet nodig. In het wisselende voetballandschap van vandaag groeide hij de voorbije zeven seizoenen uit tot een clubspeler die het DNA van STVV belichaamt. De polyvalente Janssens kwam al 125 keer uit voor de Kanaries, en dat op verschillende posities.

“Altijd met elkaar in gesprek gebleven”

Sportief directeur Andre Pinto reconstrueert hoe de voorbije maanden verliepen: “In de publieke opinie werd er vorig seizoen regelmatig gespeculeerd over de toekomst van Wolke. De realiteit is dat we hem graag wilden houden en dat er veel wederzijds respect is. Daarom gingen we de voorbije maanden regelmatig met elkaar in gesprek. We zijn dan ook blij dat die gesprekken nu uitmonden in een verlengd contract. Want Wolke staat er altijd: of hij nu als centrale verdediger, flankspeler of vleugelverdediger aantreedt.”

“Niet voor het avontuur of het geld gekozen, maar voor het gevoel”

Wolke zelf nam de voorbije weken de tijd om alle zaken goed op een rijtje te zetten: “Ik speel intussen 7 jaar bij STVV. Het aflopen van mijn contract was voor mij een moment om de pauzeknop in te duwen en na te denken over de toekomst. Er kwamen de jongste weken voorstellen uit binnen – en buitenland. Maar uiteindelijk heb ik niet voor het avontuur of voor het geld gekozen, maar voor het gevoel. STVV is de club van mijn hart. Ik ken de club door en door. En bovendien hoor ik vanuit de spelersgroep veel positieve signalen over het nieuwe project. Ik voel me thuis op Stayen en wil niets liever dan het jubileumseizoen in geel-blauw meemaken.”