Hoe deden onze internationals het tijdens de interlandbreak?

video

STVV vaardigde tijdens de interlandbreak opnieuw verschillende spelers af voor de nationale elftallen. Hoe presteerden zij voor hun land?

Aboubakary Koita (Mauritanië)

Koita werd voor de eerste keer opgeroepen door Mauritanië. Hij werd er warm onthaald en pakte meteen zijn eerste twee caps. Eerst speelde hij 75 minuten tijdens de nederlaag tegen Congo. Op dinsdag 21 november stond er een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 tegen Zuid-Soedan op het programma. King Abou verliet het veld opnieuw in minuut 75: Mauritanië raapte een punt en staat zo op een gedeelde 5de plaats in de groep.

Mathias Delorge-Knieper en Matte Smets (Belgische U20)

Matthias en Matte konden carpoolen naar Tubeke: zij werden beiden voor het eerst opgeroepen voor de U20 Rode Duivels.

Op zaterdag 18 november speelden de discipelen van bondscoach Thomas Vermaelen een eerste oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Beide Kanaries hadden een basisplaats. Die eerste ontmoeting eindigde op 0-1.

Nadat Spileers tijdelijk overgeheveld was naar de A-ploeg, mocht Matte Smets in zijn plaats meetrainen met de nationale U21. Drie dagen later keerde hij terug om de Fransen opnieuw partij te geven. Deze keer wisten de Jonge Duivels, met Smets en Delorge opnieuw in de basiself, Les Bleus op een 2-2 gelijkspel te houden.

Zion Suzuki (Japan)

Japan boekte in deze interlandbreak twee keer een forfaitzege. Tegen Myanmar bleef doelman Suzuki op de bank, met de Kanarie in het doel won Japan vervolgens met 5-0 van Syrië. Suzuki werd zo meteen de jongste keeper die in het Japanse doel stond tijdens een WK kwalificatiewedstrijd. Bovendien hield Zion in zijn drie optredens voor Japan telkens de nul.

Japan neemt zo een perfecte start met het oog op het WK 2026. Ook ex-Kanarie Takehiro Tomiyasu stond in de basiself tijdens de wedstrijd tegen Syrië, net als Endo.

Rihito Yamamoto en Joel Chima Fujita (Japan U22)

Afgelopen zaterdag namen de U22 van Japan het op tegen Argentinië: de junior Samurai Blue boekten een klinkende 5-2 zege. Kanarie Joel Fujita droeg de kapiteinsband en was één van de drijvende krachten van het team. Met een assist in de 88ste minuut zette hij Fukuda bovendien op weg naar een doelpunt. Ook Yamamoto mocht in deze wedstrijd 45 minuten opdraven. De tweede wedstrijd tegen Argentinië werd op 21 november achter gesloten deuren gespeeld. Dit keer bleef het 0-0.