Terwijl nog heel wat Belgische clubs angstvallig wachten op inkomende transfers, geraakt de sportieve puzzel van STVV meer en meer gelegd. Vandaag kondigen de Kanaries namelijk de definitieve overgang van Joel Fujita aan.

Fujita is een groot talent, dat vorig seizoen als box-to-box middenvelder één van de sterkhouders was van de Japanse kampioen Yokohama. Dit jaar won hij met diezelfde club ook de Supercup. Opvallend: Fujita is Nigeriaans-Japans. Hij is daarmee al de derde nieuwkomer met de dubbele nationaliteit (na Ananou en Barnes).

2 caps en 138 profwedstrijden op 21ste

Fujita tekent vandaag, hij dient enkel nog medische testen te doen. Sportief directeur Andre Pinto is tevreden met de komst van het 21-jarige raspaardje: “Fujita is een technisch sterke middenvelder, die met de bal aan de voet door de linies kan breken. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al 138 wedstrijden als prof op de teller. Daarnaast speelde hij aan de zijde van Rihito Yamamoto bij het Japanse beloftenelftal. Hij behaalde ook al 2 caps voor de nationale ploeg.”

“Kijk ernaar uit om voor STVV te spelen”

Fujita kijkt ernaar uit om het jubileumshirt van STVV binnenkort voor het eerst aan te trekken: “In Japan heb ik al de nodige ervaring opgedaan. Met die bagage in de rugzak wil ik mijn steentje bijdragen aan ons team. Ik kijk ernaar uit om in een nieuwe competitie te spelen, voor een traditieclub zoals STVV. We rekenen op onze supporters om er een mooi seizoen van te maken.”