Kanaries scouten jeugdig (muzikaal) talent

April 15, 2024

Jongeren achter de draaitafel tijdens eindeseizoensfeest STVV

video

Op vrijdagavond 17 mei barst Stayen een laatste keer uit zijn voegen. Want die avond speelt STVV haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om dit memorabele jaar feestelijk af te sluiten, organiseren de Kanaries een DJ-contest voor jeugdige DJ’s. De twee winnnaars krijgen de kans om de after party van STVV – OHL te kleuren. Het wordt dus een afsluiter met jong talent op én naast het veld.

STVV is furieus gestart aan de Europe Play-offs: in de eerste drie wedstrijden haalden de Kanaries een 7 op 9. Daarmee zijn de jongens van Thorsten Fink volop in de running voor de overwinning in deze eindronde.

De play-offs leven ook bij de supporters. Afgelopen vrijdag likkebaardde een goedgevuld Stayen nog tijdens STVV – Standard. Om verder te gaan op dit elan zorgt geel-blauw nog tot het eind van het seizoen voor animatie langs het veld: “In Sint-Truiden weten we wat vieren is. Dit jaar maakten we al een paar fameuze feestjes mee op Stayen. Denk maar aan het kerstfeestje na Charleroi, de derbydrink na Genk en natuurlijk de verjaardagsparty na Westerlo. Heel wat wedstrijden kaderden in een specifiek thema, inclusief gast-dj’s. Op die manier blijft de Rvue swingen”, vertelt commercieel directeur Stan Niesen.

Jeugdig talent op en naast het veld

De jongste jaren groeide ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen uit tot een nieuwe traditie. “STVV is een echte familieclub. Daarom nemen we na de laatste thuismatch afscheid van de spelers, en zwaaien we aansluitend het seizoen feestelijk uit met een after party. Dit jaar valt onze ultieme wedstrijd op Stayen op vrijdagavond 17 mei. Op het veld braken dit seizoen al heel wat jeugdige, lokale talenten door. Deze lijn trekken we die avond door naast het veld. We geven namelijk twee jonge DJ’s de kans om hun kunnen te tonen tijdens de afterparty na STVV - OHL”, weet brand manager Bert Stas.

Deskundige STVV-jury

DJ’s kunnen zich kandidaat stellen door een mixtape in te sturen. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige tweekoppige jury, die vertrouwd is met het reilen en zeilen op Stayen: resident-dj Frank Mellemans en STVV-medewerker Jochen Fréderix. “We kijken vooral uit naar naar mensen met een brede muzieksmaak, die het diverse voetbalpubliek in de Rvue weten te boeien. Als je een link hebt met STVV of Haspengouw heb je uiteraard een streepje voor. Maar de wedstrijd staat open voor iedereen”, zo besluit Jochen, de content creator van STVV die in zijn vrije tijd ook zelf achter de draaitafel staat.

Kandidaat-DJ’s kunnen zich melden via jochen.frederix@stvv.com