Kanaries zeggen waar het op staat

STVV onthult resultaten van grootscheepse supportersenquête

enquête

video

Als STVV-supporter heb je het hart op de tong. Ook als er digitaal naar jouw mening gevraagd wordt. Dat blijkt duidelijk uit onze recente STVV-enquête: maar liefst 885 Kanaries deelden hun uitgesproken mening over onze club. Benieuwd wat de andere supporters over STVV denken? Hieronder delen we graag de resultaten … en onze prioriteiten voor volgend seizoen.

Communicatie & participatie

De STVV-supporter is best tevreden over de communicatie van onze club: in het algemeen geven de Kanaries een mooie 7,27/10. Bovendien vindt 68% van de respondenten dat de communicatie het voorbije seizoen in positieve zin evolueerde:

 • Het Kanarie-magazine (7,95/10), de social media-kanalen (7,68) en de digitale nieuwsbrief (7,56) zijn de positieve uitschieters
 • Het meeste werk is er nog voor de boeg op vlak van participatie (6,21/10) en perscommunicatie (6,63)

In seizoen 2023 – 2024:

 • Communiceren we nog extra naar aanleiding van ons 100-jarig bestaan
 • Maken we zeker werk van een nieuwe fanconferentie, dus de vraag naar participatie knopen we goed in de oren

Fanshop

Een opmerkelijk groot aantal supporters koopt zijn/haar abonnement of tickets liever in de fanshop dan online. Misschien heeft de klantvriendelijkheid van de Fanshop daar wel iets mee te maken? Want die scheert - met een score van 8,30 – hoge toppen.

In seizoen 2023 – 2024:

 • Brengen we een speciaal shirt uit én komen we met een vintage kledingcollectie op de proppen
 • Willen we de wachttijden in de Fanshop zo kort mogelijk houden en supporters helpen bij het online bestellen. Daarom ontwikkelden we intussen al een amusant instructiefilmpje met Peter Delorge.


Waarom (geen) supporter?

Een STVV-supporter is geen successupporter. Dat blijkt opnieuw duidelijk uit de enquête:

 • Bij abonnees zijn clubliefde, het ontmoeten van vrienden en de sfeer tijdens de wedstrijd de voornaamste drijfveren
 • Ook voor andere supporters zijn de sfeer tijdens de wedstrijd en het ontmoeten van vrienden belangrijke redenen om naar Stayen te komen, naast de beleving voor en naast de wedstrijd

In het leven is niet alles rozengeur en maneschijn. Daarom polsten we ook naar de voornaamste ergernissen bij STVV-supporters:

 • Daarbij worden vooral de laattijdige communicatie van de speeldata en de tijdstippen van de wedstrijd naar voren geschoven
 • De minder spektakelrijke wedstrijden van het voorbije seizoen vormen een tweede (zij het beduidend minder vaak aangehaalde) reden

In seizoen 2023 – 2024:

 • Weet je ruim op voorhand wanneer we onze thuiswedstrijden spelen. Er worden geen matchen meer gespeeld op zondag om 21u én de Pro League kondigt de speeldata aan op drie vaste momenten doorheen het jaar.
 • Brengen we een stevige ploeg op het veld, onder aanvoering van onze ervaren coach Thorsten Fink. We geven jonge talenten uit eigen streek speelkansen. En trekken spelers aan die ervaring en/of extra klasse toevoegen, zoals Bruno, Al-Dakhil, Leistner, Tomiyasu, Kamada, Suzuki, … de jongste jaren.

Fanbeleving

Ten slotte ervaren de STVV-supporters dat de fanbeleving op Stayen het voorbije seizoen vooruitging (64%). Zowel de fanbeleving in de laatste uren voor de wedstrijd (fandorp, kantine, …), het voorprogramma op het veld als de fanbeleving na de wedstrijd schommelen rond de 7/10.

In seizoen 2023 – 2024

zorgen we een heel seizoen lang voor historische hoogtepunten. Elke match maken we een tijdreis, met een groot verjaardagsfeest als orgelpunt. Als club hebben we het voorbije jaar stappen gezet. Met het 100-jarig bestaan in zicht doen we er nog een schepje bovenop.


Voor eeuwig

Heel wat mensen geven in de enquête aan dat ze hun abonnement zullen verlengen of abonnee zullen worden. Steun je STVV ook tijdens het legendarische jubileumseizoen?

> Reserveer dan hier jouw abonnement