Nineties herleven op Stayen tijdens STVV – Antwerp

November 21, 2023

Reünie van iconische café’s, 16 oud-spelers en … flippozoektocht

video

STVV is klaar voor de komst van de kampioen: vrijdag aanstaande ontvangen de Kanaries landskampioen R. Antwerp FC op Stayen. Een veelbelovende affiche, die dit seizoen nog extra kleur krijgt. In de tijdreis naar aanleiding van het 100-jarig bestaan is geel-blauw namelijk aanbeland in de nineties: met een reünie van iconische Truiense café’s, de komst van 17 oud-spelers en een heuse flippozoektocht laat STVV de jaren ’90 herleven.

STVV en Antwerp zijn twee ploegen met een vurige achterban, een enorme geschiedenis en … de hoogste passnauwkeurigheid van de competitie. Maar de strijd tussen de Kanaries en de Great Old is niet alleen een sportieve topaffiche. Ook naast het veld zorgen de Kanaries voor vuurwerk: de wedstrijd staat volledig in het teken van de jaren ’90.

Legendarische ploegfoto wordt t-shirt

Zo tekenen zo maar even 17 spelers uit de nineties present op Stayen. Eén van hen – Harry Cnops – geeft de aftrap: hij kwam in het verleden dan ook uit voor zowel STVV als Antwerp. “Als eerbetoon aan deze generatie spelers hebben we een speciale t-shirt ontwikkeld”, weet merchandising manager Jarno Stippelmans. “Hierop prijkt op de voorkant de legendarische ploegfoto van het elftal dat in 1999 de Nissan Cup won - inclusief geblondeerde kopjes - en op de achterkant de ploegopstelling van toen.”

Flippozoektocht

De supporters kunnen zich al voor deze aftrap uitleven tijdens een unieke flippozoektocht. Brand manager Bert Stas legt uit: “Iedereen die jong was in de jaren ’90 heeft ooit wel eens een flippo in handen gehad. Van deze flippo’s bestond ook een voetbalversie. Deze zogenaamde Topshots uit het jaar 1995-1996 verstoppen we over heel Stayen. Wie de flippoversie van Anders Nielsen, René Petersen, Bart Vanmarsenille of één van de andere 5 Kanaries terugvindt, kan ze inruilen voor een fles bubbels.”

Bink meets Op de Beek

Na de wedstrijd komen de bruisende jaren ’90 helemaal tot leven. “In de Rvue is er een afterparty à la De Bink. DJ Yves neemt plaats achter de draaitafel, de iconische flamingo uit het Bink-logo maakt deel uit van het decor en op de tv-schermen tonen we foto’s uit de tijd van toen. Aan de overkant hult Geert ‘Nolle’ Nelissen Tribune Oost in de bruine cafésfeer van Op De Beek. Nachten in Sintruin duren lang, zeker deze vrijdag”, besluit Bert.