De jongste weken duiken er heel wat nieuwe aanwinsten op in Sint-Truiden. Maar vandaag neemt STVV afscheid van een Kanarie: aanvaller Oleksandr Filippov keert terug naar zijn thuisland. Zijn contract wordt in onderling overleg ontbonden.

De 30-jarige Filippov streek in 2020 neer in Sint-Truiden. Indertijd maakte hij de overstap van het Oekraïense Desna. Een drietal seizoen later maakt Oleksandr de omgekeerde beweging.

Aan de Tiensesteenweg kwam de aanvaller – die ook als schaduwspits uit de voeten kan – in die periode tot 16 optredens. In tussentijd werd Filippov ook een tijdje uitgeleend aan het Letse Riga.

“Oleksandr is nooit helemaal doorgebroken bij STVV”, zo blikt technisch directeur Andre Pinto terug. “Dat heeft verschillende redenen. Enerzijds hadden we de voorbije seizoenen altijd sterke aanvallers in onze kern, waardoor de concurrentie pittig was. Anderzijds spelen ook persoonlijke omstandigheden een rol. Daarom hebben we besloten in onderling overleg afscheid te nemen. Oleksander heeft zich altijd uitermate professioneel opgesteld. We bedanken hem dan ook voor zijn inzet en wensen hem op alle vlakken veel geluk in de toekomst.”