Eens Kanarie, altijd Kanarie. Stayen is een warme thuis voor haar (ex-)spelers, zo blijkt. Want na Rocco Reitz – die onlangs opnieuw neerstreek in Sint-Truiden - keert nu ook Taichi Hara terug naar het vertrouwde nest. De uit de kluiten gewassen targetman vervoegt de Kanaries op uitleenbasis voor de rest van het seizoen.

Hara was vorig seizoen al actief bij STVV. Tijdens zijn eerdere verblijf kwam de doelgerichte spits 29 keer tussen de lijnen en vond hij 8 maal de weg naar de netten. In die periode veroverde de Japanse twintiger bovendien de harten van de Truiense fans.   

Niet alleen het supporterslegioen, ook sportief directeur Andre Pinto is tevreden met de transfer. “De eerste ronde boekten we positieve resultaten. Onze ploeg vormt een moeilijk te ontwrichten geheel, dankzij de gedegen organisatie en de werkkracht van iedereen. Met de komst van Hara krijgen we extra scorend vermogend en meer aanvallende mogelijkheden. Taichi kent de coach, de ploegmaats en het spelsysteem, waardoor hij zich snel kan integreren.”   

De staf van STVV werkt momenteel hard om de werkvergunning van Hara in orde te krijgen. Zodra deze vergunning verleend is, is de Japanner speelgerechtigd.