Ruben en Annelore zijn eerste Kanariereporters

April 3, 2023

STVV lanceert eigen Tiktok-account

video

SINT-TRUIDEN, 3 APRIL 2023 – Binnenkort barst de transferactiviteit los op Stayen. Als voorsmaakje op de komst van nieuwe sportieve parels versterkt STVV haar mediateam alvast met twee jeugdige talenten: Ruben Swartenbroekx en Hannelore Jacobs zijn de kersverse ‘Kanarieporters’ van geel-blauw.

Met meer dan 58.000 volgers op Facebook en meer dan 24.000 op Instagram (@stvv_official) heeft STVV een stevige online aanhang. De club zet deze kanalen in om haar supporters dagelijks te informeren over sportieve nieuwtjes of nakende events.

Daarnaast houden de Kanaries ook nieuwe trends in het oog, weet communicatiemanager Youssouf Keita: “TikTok maakt de jongste tijd een steile opgang. We merken bovendien dat onze jongere fans al regelmatig verhalen in elkaar boksen over STVV op dit kanaal. Daarom hielden we onlangs ons eigen TikTok-account @ stvv_official boven de doopvont. Met succes, want de terugblik op de Limburgse derby lokte al dadelijk vele tienduizenden kijklustigen.”

Ruben en Annelore op TikTok en Instagram

Een social media-kanaal lanceren, is gauw gebeurd. Dit kanaal regelmatig met interessante verhalen stofferen, da’s een ander paar mouwen. Daarom lanceerde STVV een oproep om ‘Kanarieporter’ te worden: “We willen enkele jeugdige Kanaries de kans geven om STVV door hun eigen bril te bekijken. Daarom zetten we de deur open voor jongeren die vertrouwd zijn met TikTok-filmpjes en Instagram-stories. Op die oproep kwamen heel wat reacties. Na een proefdag besloten we Ruben Swartenbroekx en Annelore Coppens het vertrouwen te geven. Zij zijn meteen de eerste Kanarieporters uit onze geschiedenis.”

Op pad met Binkie

Ruben en Hannelore maakten intussen hun debuut voor de Kanaries. En daar genoten ze met volle teugen van, vertelt Ruben Swartenbroekx: “Als ‘Kanarieporter’ krijgen we exclusief toegang om achter de schermen filmpjes en foto’s te maken. Omdat we een geel-blauw hart hebben, is dat natuurlijk een droom die uitkomt. Ook tussendoor zoeken we naar creatieve insteken. Zo mocht ik vorige week op pad met Binkie, die ter promotie van de kindvriendelijke wedstrijd tegen Oostende op bezoek ging bij 12 Haspengouwse scholen. Of mocht ik mee naar Keulen, om er verslag te doen van de oefenwedstrijd tegen 1. FC Köln.”

Volg STVV via Facebook, Instagram, TikTok of Linkedin