Schmidt en STVV als vrienden uit elkaar

Doelman neemt na vier seizoenen afscheid van de Kanaries

video

STVV kondigt vandaag het afscheid aan van doelman Daniel Schmidt, die gedurende vier seizoenen onze geel-blauwe netten verdedigde. Tijdens zijn STVV-periode maakte Schmidt zowel op als naast het veld een blijvende indruk.

Daniel Schmidt was de voorbije jaren een vertrouwd sluitstuk en gezicht op Stayen. Zo verdedigde hij maar liefst 10.191 minuten het Truiense doel. De Japanse international hield in 114 wedstrijden 35 keer zijn netten schoon.

“Gedurende zijn verblijf op Stayen toonde Daniel Schmidt zich niet alleen een goede doelman. Hij etaleerde ook een voorbeeldige toewijding en enorme onverzettelijkheid. Hij was dus niet alleen speler, maar ook een deel van de STVV-familie”, als sportief directeur André Pinto.

Als vrienden uit elkaar

De voorbije maanden waren echter niet evident: “Voor aanvang van het seizoen vroeg Daniel ons om hem de kans te geven om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Gezien zijn staat van dienst en het feit dat hij zijn laatste contractjaar inging, gingen we op deze vraag in. We werkten constructief mee aan een zomertransfer, maar de beoogde club liet het akkoord in laatste instantie afspringen”, aldus Pinto.

Omdat Schmidt nog maar enkele maanden contract heeft, gunt STVV hem nu de vrijheid om te tekenen voor een andere club: “We respecteren enerzijds het professionalisme van Daniel. Anderzijds is het moeilijk om op dit moment nog een transfervergoeding te verkrijgen en willen we loonmassa vrijmaken om een nieuwe speler aan te trekken. Daarom hebben we in onderling overleg besloten om het contract te verbreken. We bedanken Daniel voor al zijn harde werk en wensen hem het beste”, besluit Pinto.

Vier belangrijke jaren

Daniel Schmidt zelf kijkt met trots en warmte terug op zijn verblijf in Sint-Truiden: “Deze vier seizoenen bij STVV vormden een belangrijke periode in mijn leven. Samen hebben we heel wat uitdagingen overwonnen, die ervaringen hebben zeker bijgedragen tot mijn persoonlijke groei. Iedereen heel erg bedankt voor de steun doorheen deze jaren.”