Hossni Soye Ndime tekent profcontract

May 4, 2023

15-jarige groeibriljant Soye Ndime tekent profcontract bij STVV

Contract

New Player

News

Soye Ndime

Youth

video

STVV is een club waar jong talent kansen krijgt. Dat bewezen onder andere Ameen Al-Dakhil, Matte Smets, Stan Van Dessel en Olivier Dumont het voorbije seizoen. Ook in de toekomst zetten de Kanaries in op de ontwikkeling van talentrijke jongeren. Zo kondigt geel-blauw vandaag aan dat de beloftevolle aanvaller Hossni Soye Ndime een contract voor drie seizoenen tekent.

De bijna 16-jarige Hossni kwam in 2019 over van KAS Eupen. Sindsdien voelt hij zich in zijn sas in Haspengouw: “Ik ben trots om mijn eerste profcontract bij STVV te mogen tekenen. Er was interesse van heel wat andere clubs, maar Sint-Truiden is de keuze van mijn hart. Het is de club waar ik heel veel geleerd heb, waar ik ben opgegroeid. De komende tijd wil ik dan ook hard blijven werken om mijn droom waar te maken: onze geel-blauwe kleuren verdedigen in de Jupiler Pro League. Als ik mezelf zou moeten vergelijken met een beroemde speler, zou ik denken aan Randal Kolo Muani van Frankfurt.”

Hardwerkende sluipschutter

Hossni begon dit seizoen bij de U16 Elite. Daar maakte hij meteen indruk, met 14 doelpunten en 3 assists in 12 wedstrijden.

Vervolgens werd hij gepromoveerd naar een hogere leeftijdscategorie. Ook bij de U18 bleef hij de weg naar doel vinden. Hossni was er goed voor 9 doelpunten en 2 assists in 15 wedstrijden.

De sportieve staf van STVV Youth gelooft dan ook in de toekomst van Hossni: “Soye Ndime is een technisch vaardige speler met een neus voor doelpunten. Ik ben zeker dat hij het hart van de supporters zal veroveren met zijn positieve energie, talent en werklust”, vertelt Caner Mese (coach bij de U18 van STVV). Een analyse waar assistent-trainer Fabio Caracciolo zich volmondig bij aansluit: “Hossni is een sluwe en vaardige spits, die extreem gevaarlijk is in de kleine rechthoek. Al van bij zijn aankomst in Sint-Truiden toont hij zijn klasse.”

Op naar het hoogste niveau

Het hoofd van de jeugdopleidingen, Tsuyoshi Takano, is blij dat een jeugdspeler doorstoot naar een hoger niveau: “Ik wil Hossni – en zijn familie - feliciteren met deze mooie stap. Daarnaast gaat mijn dank uit naar onze jeugdtrainers, die zijn talent helpen ontplooien. We hopen dat hij zich blijft ontwikkelen en op termijn slaagt in onze eerste ploeg.”