De STVV-familie zwaait vandaag Jorge Teixeira uit. De stevige Portugese verdediger gaat aan de slag bij Aves Futebol Sad, een ambitieuze tweedeklasser in zijn vaderland.

De 37-jarige Teixeira – Tex voor de vrienden – was de voorbije zes seizoenen een vertrouwd gezicht in de Truiense kern. In 139 wedstrijden stond hij in totaal maar liefst 11.303 minuten op het veld voor de Kanaries. Daarin scoorde hij 6 goals. Ook naast het veld was de Portugees een publiekslieveling. Niet in het minst bij de vrouwelijke aanhang, die hem onlangs nog tot Mister STVV (nvdr. de knapste STVV-speler verkoos).

“Ploeg waar ik het vaakst voor speelde”

Teixeira kijkt met een positief gevoel terug naar zijn verblijf op Stayen: “STVV betekent heel veel voor mij. Het is de club waar ik in mijn carrière het vaakst voor uitkwam. Bovendien had ik een goede band met de supporters. Onze kinderen zijn ook in België geboren. Ik zal in de toekomst dus zeker nog op Stayen passeren, om herinneringen op te halen aan onze mooie periode hier.”

Echte clubspeler 

Sportief directeur Andre Pinto is Teixeira dankbaar voor zijn prestaties tijdens de afgelopen seizoenen: “We blikken heel positief terug op onze samenwerking. Jorge Teixeira is een speler waar we altijd op konden rekenen. Hij staat voor de onverzettelijkheid en duelkracht die zo kenmerkend zijn voor STVV. Ook dit seizoen - toen hij gedurende een langere periode de plaats van Toni Leistner innam - toonde hij zich een betrouwbare Kanarie. Kortom, Tex is een echte clubspeler die voor altijd een plek in het hart van onze supporters zal hebben.”