STVV in zee met Match IQ & TransferRoom

December 14, 2023

“Interessante internationale oefenmatchen vastleggen en transferproces versnellen”

video

STVV bouwt aan de financiële en organisatorische toekomst van de club. Daarom slaan de Kanaries de handen in elkaar met twee nieuwe externe partners: Match IQ helpt STVV om interessante oefenwedstrijden vast te leggen, met Transfer Room bouwt geel-blauw haar internationale sportieve netwerk uit.

Match IQ specialiseert zich in het matchen van voetbalclubs, opzetten van trainingskampen en buitenlands tours voor clubs. André Pinto (sportief directeur bij STVV) legt uit waarom STVV de handen in elkaar slaat met deze nieuwe partner: “We rekenen erop dat Match IQ voor ons bijkomende deuren opent bij gerenommeerde buitenlandse ploegen, zodat we leerrijke oefenwedstrijden kunnen spelen. In de loop van dit seizoen kwamen al enkele wedstrijden op deze manier tot stand, we hebben dus vertrouwen in dit partnership.”

STVV als eerste Belgische club

Match IQ heeft al samengewerkt met heel wat gerennomeerde clubs. Bayern München, Ajax Amsterdam, Real Madrid, Chelsea FC, AC Milan, PSG, Manchester City en SSC Napoli bijvoorbeeld. STVV is de eerste Belgische club in haar portfolio, weet Nicholas MacGowan von Holstein (CEO Match IQ): “We zijn heel enthousiast over dit partnership, dat vooral focust op de organisatie van vriendschappelijke wedstrijden en trainingskampen. Gezien het aandeelhouderschap van de club willen we ook bekijken of er groeimogelijkheden liggen in Japan.”

Gerichte transfers met TransferRoom

Een tweede nieuwe partner van STVV is TransferRoom. Deze organisatie – die meer dan 700 clubs en meer dan 400 makelaarsbureaus in de wereld overkoepelt - ondersteunt STVV om in – en uitgaande transfers te realiseren. “Transfer Room biedt ons de mogelijkheid om ons internationale netwerk met clubleiders en makelaars verder uit te breiden. Dankzij de bijhorende software krijg je ook snel zicht op beschikbare spelers wanneer je op zoek bent naar versterking op een bepaalde positie. Zo kan je heel gericht gesprekken aanknopen”, weet André Pinto.

Jonas Ankersen (CEO en oprichter van TransferRoom) legt uit hoe hij de ganse voetbalwereld met elkaar wil verbinden: "Vroeger kwamen transfers vaak tot stand via een toevallig gesprek. Je was afhankelijk van het ons-kent-ons wereldje om informatie te krijgen over de beschikbaarheid van spelers. Enkel de grootste clubs konden zich een uitgebreid scoutingnetwerk te veroorloven. Dankzij TransferRoom zie je in één oogopslag welke club op zoek is naar welk profiel, kan je met één druk op de knop aangeven welk type speler je zoekt en kan je vervolgens direct met elkaar communiceren. Een transfer realiseren was nog nooit zo makkelijk.”