"STVV is een club die jonge trainers kansen geeft"

Nieuwe assistent-coach wil Truiense talenten ontwikkelen en werken op stilstaande fases

video

Een nieuw gezicht op het oefencomplex vandaag: assistent-coach Dries Van Meirhaeghe maakt voor zijn eerst zijn opwachting op training.

De 25-jarige Van Meirhaeghe werkte de voorbije jaren bij Sporting Charleroi (als video-analist onder ex-Kanarie Edward Still), bij FC Midtjylland en bij de West-Vlaamse clubs SV Zulte-Waregem en KV Kortrijk. “Ik heb me al op heel jonge leeftijd verdiept in voetbal”, vertelt Dries. “Tijdens mijn studies las ik al even vaak in boeken van coaches als Sacchi, Benitez en Guardiola dan dat ik in de studieboeken dook (lacht). Op mijn 16de zette ik mijn eerste stappen als trainer, daarna is het allemaal heel snel gegaan.”

Jonge talenten begeleiden en ontwikkelen

Voortaan wordt Stayen dus de nieuwe thuis van Dries. Bij STVV zal onze kersverse assistent-coach zich over enkele specifieke taken ontfermen: “Onze kern telt heel wat jonge talenten. Tijdens één van mijn meest recente opdrachten - als adviseur van Sporting Pisa - volgde ik vooral de Belgische en de Nederlandse competitie. Dat maakt dat ik jonge Kanaries zoals Smets, Steuckers en Van Helden al vaak aan het werk zag. Sommige jongeren draaiden het voorbije jaar al mee in het eerste elftal, anderen kloppen aan de deur van de eerste ploeg. Ik zal deze groeibriljanten individueel begeleiden, om hun ontwikkeling zo te versnellen. Daarbij zullen we zeker ook gebruikmaken van data. Aan de hand van cijfers kunnen we duidelijke doelen stellen en deze ook opvolgen.”

In het spoor van Ferrera en Still

Van Meirhaeghe kijkt uit naar zijn eerste trainingsdagen bij STVV: “Ik ben STVV enorm dankbaar voor het vertrouwen. STVV staat dan ook bekend als een club die jonge coaches kansen geeft en openstaat voor nieuwe ideeën. Denk maar aan Yannick Ferrera en Edward en Will Still in het recente verleden.  In een moderne staf is het een kwestie van elkaar constant te inspireren, ideeën te delen. Ik wil mijn inzichten graag gebruiken om onze hoofdtrainer te ondersteunen. Zo zal ik me ook toespitsen op onze stilstaande fases. In het hedendaags voetbal is dit een cruciaal element, waar we zowel verdedigend als aanvallend vruchten van kunnen plukken.”