STVV-keeper wordt voorleesbuddy

November 22, 2023

Jo Coppens voor de klas in Sint-Jan Berchmansschool

video

Voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld. Maar één van de belangrijkste hoofdzaken is onderwijs. Daarom zakt STVV-doelman Jo Coppens vandaag af naar de Sint-Jan Berchmansschool: in het kader van de Voorleesweek leest hij er als ‘buddy’ voor aan de leerlingen van deze school, om hen te inspireren om zelf (nog) meer te lezen.

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind, weet Kaat Snellinx (Sint-Jan Berchmansschool): “Het stimuleert het taalgevoel, en da’s één van de basisvaardigheden in hun latere leven. Daarom neemt Sint-Jan Berchmansschool deel aan de Voorleesweek. De hele week lang zetten we de voordelen van (voor)lezen in de kijker. Het bezoek van Jo is ongetwijfeld het hoogtepunt voor heel wat kinderen. Zij kijken op naar de STVV-spelers. Als één van hun helden voorleest inspireert hen dit dus ongetwijfeld.”

Doelman en vader

Jo Coppens is uiteraard gekend als doelman van voetbalclub STVV. Maar daarnaast is hij ook de fiere vader van dochter Aurélie: “Als speler ben je dag in dag uit gefocust op sportieve prestaties. Maar uiteraard is er meer in het leven dan voetbal. Zelf lees ik regelmatig voor aan mijn dochter voor het slapengaan. Het is een plezier om hier vandaag hetzelfde te doen. Hopelijk krijgen alle leerlingen de microbe te pakken en grijpen ze in de toekomst nog vaker naar een boek.”

Maatschappelijke rol in Groot-Haspengouw

STVV is een club die oog heeft voor de jeugd. Op het veld, waar heel wat talenten ontbolsteren. Maar zeker ook naast het veld, weet brand manager Bert Stas: “STVV neemt haar maatschappelijke rol in Groot-Haspengouw op. Dat doen we door onze schouders onder verschillende goede doelen te zetten. Zo nemen we deel aan Lichtjes in het Park, nodigden we inwoners van Triamant uit voor de openingsmatch en verdelen we via het OCMW tickets aan mensen die het moeilijk hebben. Maar evengoed stimuleren we jongeren om zich te ontwikkelen. Als we de blije en geboeide gezichten van de kinderen zien, is Jo daar vandaag alvast heel goed in geslaagd.”