In het seizoen 1965 - 1966 speelde STVV waarschijnlijk zijn meest legendarische thuiswedstrijd ooit. Onder leiding van Raymond Goethals versloegen de latere vice-kampioenen in eigen huis Anderlecht met 2-0. Tijdens de wedstrijd van komende zondag - tegen datzelfde Anderlecht - laat STVV die gouden sixties herleven.

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag maakt geel-blauw een seizoen lang een nostalgische reis door de tijd. Daarbij staat regelmatig een match in het teken van een specifieke periode uit haar rijke geschiedenis. “Aanstaande zondag dompelen we Stayen onder in de betoverende sfeer van de sixties. Voor de aftrap groeten de STVV-coryfeeën uit de jaren ’60 de supporters. En na de wedstrijd speelt coverband The Legacy de grootste hits van Elvis, CCR, The Monkees, … in de Rvue. In 1966 daagde er zoveel volk op dat de supporters in de lichtmasten kropen en langs de zijlijn plaatsnamen. Hopelijk is dat aanstaande zondag opnieuw het geval”, lacht brand manager Bert Stas.

Op weg naar 7.500

STVV is alvast op de goede weg. Want de supporters vinden vlot de weg naar de ticketsite en Fanshop, weet Sven Menten (verantwoordelijke voor wedstrijdorganisatie & ticketing): “Op dit moment hebben we al beduidend meer tickets verkocht dan op hetzelfde moment voor de wedstrijd tegen Standard. We mikken dan ook op zeker 7.500 kijklustigen zondag. Wie tickets wil kopen kan terecht op onze ticketwebsite of in de Fanshop (die vanaf woensdag opnieuw opent). Voor deze wedstrijd geldt een combiregeling. Dat wil zeggen dat de mensen de dag zelf geen tickets meer kunnen kopen. Voor de wedstrijd tegen Standard moesten we om die reden heel wat mensen ontgoochelen, dus we raden iedereen nog eens aan om op tijd kaarten aan te schaffen.”

“Geen reden meer om geen abonnement te nemen”

Het belooft een drukke week te worden voor de fanshopmedewerkers. Want naast de rush op tickets verwachten de Kanaries ook een laatste explosie in de abonnementenverkoop. “Op dit moment hebben we al 15% meer abonnementen verkocht dan vorig jaar. En deze week loopt er een speciale actie waarbij je de waarde van jouw ticket voor STVV – Standard als dranktegoed terugkrijgt als je een abonnement neemt. We verwachten nog een aanzienlijke stijging, want eigenlijk is er geen enkele reden meer om geen abonnee te worden. Er staat een mooie mix van Haspengouwse jeugd en getalenteerde buitenlandse spelers, we spelen positief voetbal, de sfeer op Stayen zit goed en de eerste resultaten zijn overtuigend.”