STVV lanceert branded content

December 14, 2023

Hoe Be A Legend met één post meer dan 60.000 mensen bereikt

video

‘Branded content’ is een speciale vorm van communicatie, waarbij de boodschap van een merk wordt gecombineerd met nuttige of leuke informatie. Het is dus niet de bedoeling om een merk opzichtig in de kijker te zetten, wel om een bedrijf subtiel te linken aan een interessant verhaal.

Be A Legend scoort met de eindstand

Toegegeven, dat klinkt wat theoretisch. Een voorbeeld maakt gelukkig veel duidelijk. Be A Legend - een marketingbureau dat zich bezig houdt met het professionaliseren van communicatie binnen business en sport - krijgt heel wat aandacht dankzij de branded content van STVV. Concreet is Be A Legend de partner van de social media posts waarin we de eindstand van elke wedstrijd aankondigen. Op die manier zien meer dan 60.000 ogen wekelijks het logo van Be A Legend passeren in hun social media-tijdlijn.

Branded content is dus een gemakkelijke en toffe manier om het grote publiek kennis te laten maken met jouw merk. Wouter Biesemans, CEO van Be A Legend, is dan ook blij met het verhoogde bereik dankzij de content van STVV op social media. "Als marketeer begrijp ik dat de kracht van een merk niet alleen ligt in wat je verkoopt, maar ook in de verhalen die je vertelt. Samenwerken met STVV stelt merken in staat om deel uit te maken van een groter verhaal.”

Voorbeelden branded content

STVV maakt het voortaan mogelijk voor bedrijven hun merknaam te verbinden met de populairste rubrieken op social media. Enkele ideeën?

- Een onderneming die verwarming aanbiedt kan zich linken aan de veel bekeken wedstrijdvideo’s, waarin we Haspengouw ‘opwarmen’ voor de komende topmatch (zie bv. (linken naar enkele voorbeelden)

- De matchday post past bij een bedrijf dat het thuisgevoel wil bevorderen (interieur, keukens, verlichting, sanitair, …)

- Een reisbureau kan de matchday post bij uitwedstrijden ondersteunen

- Wellness – of slaapspecialisten kunnen hun logo tonen op de ruststand

- Een boekhouder, bank of financieel adviseur sluit aan bij een rubriek die rond statistieken en cijfers draait

- …

Naast social media zijn er ook enkele alternatieven. Zo kan je jouw merk linken aan de STVV-podcast, samen met STVV een bedrijfsvideo uitwerken of kiezen voor een partnermail.
Kortom, er liggen heel wat scoringskansen ... Contacteer commercieel directeur Stan Niesen (stan.niesen@stvv.com) en werk een plan op maat uit.