VOLKSFEEST OP TIENSESTEENWEG VOOR AANVANG VAN STVV - GENK

De derby STVV – Genk is traditioneel een echt volksfeest. Dit jaar doen de Kanaries er nog een schepje bovenop: naar aanleiding van de match van het jaar opent geel-blauw namelijk een nieuw fandorp. “Het fandorp is toegankelijk voor alle thuissupporters. We sluiten de Tiensesteenweg af, zodat de typische STVV-sfeer daar kan herleven”, klinkt het op Stayen. 

STVV werkt al het hele seizoen aan de fanbeleving voor de wedstrijd. Zo vonden er in de heenronde after work feestjes plaats, passeerden er bekende oud-spelers in de tribunes, werden de muurschilderingen van de spelers van de eeuw onthuld, …  

Enkele weken geleden namen een 80-tal supporters deel aan een reeks brainstormsessies. Daarin werd verder nagedacht over manieren om de vlam voor de wedstrijd in de pan te laten slaan.  

Ontmoetingsplaats voor Haspengouw

Tijdens deze brainstorms kwam één wens heel duidelijk naar voren: de vraag naar een centraal fandorp, dat toegankelijk is voor alle thuissupporters. “In de heenronde openden we – als het weer het toeliet – het fandorp op de parking van Tribune Oost. Om logistieke en veiligheidsredenen konden we supporters van Tribune Noord en West daar geen toegang verlenen. Stayen is echter een ontmoetingsplaats voor mensen uit heel Haspengouw. Van jong tot oud. Daarom vonden we het belangrijk om een centrale plek te creëren, waar al onze supporters kunnen verbroederen”, legt brand manager Bert Stas uit.  

Dit nieuwe fandorp opent een eerste keer de deuren voor aanvang van STVV – Genk: “Op deze manier roepen we de sfeer terug op die op de Tiensesteenweg heerste toen supporterscafé’s zoals Café Stadion en De Kanarie nog uitpuilden. Het wordt dus genieten geblazen. Zowel voor de trouwe supporters als voor nieuwe fans, die zich voor het eerst onderdompelen in de typische STVV-sfeer.” 

Gepast inwijden 

Het nieuwe fandorp zal zich situeren ter hoogte van parking Oost, weet Sven Menten (verantwoordelijke wedstrijdorganisatie bij STVV): “Ter hoogte van de ingang van Tribune Oost voorzien we een mobiele tap, met een DJ op het dak. Daarlangs zetten we een stukje van parking Oost af. Hier installeren we enkele foodtrucks – voor wie de honger wil stillen voor de match – en een springkasteel voor de kinderen. Bovendien sluiten we de Tiensesteenweg af voor verkeer, zodat mensen ongestoord kunnen opwarmen. We roepen onze supporters langs deze weg op om vroeg naar Stayen af te zakken: vanaf 11u openen we de deuren. Zo kunnen we het fandorp op een gepaste manier inwijden en is iedereen goed opgewarmd voor het eerste fluitsignaal (lacht).”