STVV slaat handen in elkaar met The Football Business Academy

February 27, 2024

“Deur open voor internationale inzichten rond marketing en events”

video

Naast de spelers op het veld, zijn er bij STVV ook de nodige medewerkers naast het veld aan de slag. Van ticketing tot finance en van marketing tot wedstrijdorganisatie: het STVV-team probeert het leven van spelers en supporters zo aangenaam mogelijk te maken. Om de werking verder te professionaliseren en buitenlandse inspiratie op te doen, gaan de Kanaries een samenwerking aan met The Football Business Academy (FBA).

Deze internationale academie staat vooral bekend om haar opleiding ‘Professional Master in Football Business’, waarin professionals opgeleid worden in de wereld van het voetbal. In het kader hiervan zullen er regelmatig masterstudenten uit heel de wereld afzakken naar Sint-Truiden, weet Magalie Brebels (HR, Finance & General affairs Officer bij STVV): “Tijdens hun opleiding lopen de FBA-studenten ook enkele maanden stage binnen een voetbalclub. Wat ons aanspreekt in de samenwerking met FBA is dat de kandidaten in kwestie vaak al relevante werkervaring hebben. Op deze manier brengen ze niet alleen een internationale manier van denken, maar ook een specifieke expertise mee naar Sint-Truiden. Dat kan voetbalgerelateerd zijn. Maar we kunnen evengoed leren van andere sporten en sectoren. Naast deze FBA-studenten blijft STVV uiteraard ook een plek waar lokale studenten een stageplek vinden. Elk seizoen krijgen we zo heel wat gemotiveerde jongeren over de vloer.”

“Open internationale visie”

STVV zal vooral samenwerken met The FBA om nieuwe inspiratie op te doen inzake events, marketing en communicatie. “STVV is een organisatie waar talent kansen krijgt. Dat geldt zowel op het veld als ernaast. Bovendien zijn we een club met een open, internationale visie: binnen de staf werken lokale Belgische en Japanse professionals samen om STVV naar een hoger niveau te tillen. De samenwerking met FBA kadert in deze visie. Dankzij deze samenwerking verwelkomen we internationale professionals, die met hun inspiratie en ervaring onze organisatie kunnen versterken én zo ervaring kunnen opdoen in de voetbalwereld”, aldus Daisuke Sugimoto (corporate department director bij STVV).

Rangers, Benfica en STVV

Kristian Dobrev (Deputy CEO bij The FBA) is blij dat STVV toetreedt tot het FBA-netwerk: “STVV is de 35ste professionele voetbalclub in ons groeiende wereldwijde netwerk. Andere partners zijn bijvoorbeeld de KBVB, Rangers en Benfica. Het doet deugd dat STVV zich aansluit na een aanbeveling van een andere (nvdr. Nederlandse) club. Dat bewijst dat onze formule aanslaat. Ik ben ervan overtuigd dat onze kandidaten op deze manier heel wat kunnen leren en zullen bijdragen aan de strategische doelen.”