STVV-wagen kleurt Truiense carnavalsstoet

February 13, 2024

Spelers strooien snoepgoed en vrijkaarten voor verjaardagswedstrijd uit

video

Een opmerkelijke wagen vandaag in de Truiense stoet: voetbalclub STVV neemt namelijk deel aan het jaarlijkse carnavalsfeest. Op de geel-blauwe wagen vertegenwoordigen mascotte Binkie, een 15-tal supporters én spelers Vanwesemael, Bertaccini en Teuchy de Kanaries. Zij strooien niet alleen snoepgoed uit, maar ook 25 vrijkaarten voor de 100ste verjaardagswedstrijd STVV – Westerlo.

STVV en carnaval Sint-Truiden hebben heel wat gemeen: ze hebben allebei geel-blauw als clubkleuren, ze zijn een vereniging voor het volk en hun mascottes dragen serieus wat pluimen. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan neemt STVV daarom met een eigen wagen deel aan de carnavalsstoet. Op die manier onderstrepen de Kanaries hun verbondenheid met Haspengouw.

Spelers strooien met snoepgoed en tickets

Spelers Robert-Jan Vanwesemael, Tristan Teuchy en Adriano Bertaccini vertegenwoordigen de club en nemen plaats op de wagen. Zij strooien niet alleen snoepgoed uit. 25 gelukkigen zullen ook een vrijkaart voor STVV – Westerlo - de wedstrijd waarop geel-blauw haar 100ste verjaardag viert - uit de lucht kunnen plukken.

“Het doet plezier om al die stralende gezichten te zien”, aldus wingback Robert-Jan Vanwesemael, die afgelopen vrijdag nog uitblonk in de overwinning tegen KV Kortrijk. “We zien dat meer en meer Kanaries de weg naar Stayen vinden. En dat doet ons als spelers deugd. We voelen de steun van onze supporters, zowel als het goed gaat als op momenten waarop ze ons erdoor sleuren. Daarom geven we vandaag graag iets terug aan Haspengouw.

Voor de nieuwe spits Adriano Bertaccini, die eind januari neerstreek op Stayen, was de carnavalsstoet meteen de eerste publieke ontmoeting met de Truiense achterban: “Ik had al gehoord dat het STVV-publiek vurig was. En dat merk je vandaag ook. Het doet mij plezier om te zien hoeveel mensen onze club een warm hart toedragen. De ontvangst is heel hartelijk.”

Binkie en partners op geel-blauwe wagen

Naast de spelers nemen ook mascotte Binkie en een 15-tal supporters plaats op de STVV-wagen. Die geel-blauwe wagen is te danken aan partners Jo Driesmans (Fructus) en Steffen Reynaerts (Voske Racing with Pigeons). “We hebben de wagen van ons fruitbedrijf omgebouwd en in een geel-blauw jasje gestoken”, vertelt Jo Driesmans. Iedereen die eropstaat, draagt bovendien een shirt van STVV. De kinderen hebben het shirt van dit seizoen aan, de wat meer ervaren supporters haalden een klassiek shirt uit het verleden uit de kast (lacht). Op die manier tonen we onze clubliefde in het jaar waarin onze club 100 jaar bestaat.”