Moneytime aan Den Dreef

Het is voor de knikkers nu” klinkt het uit de monden van de Truiense achterban. Na een reeks topaffiches en een korte break volgen er een aantal wedstrijden waarin STVV punten wil pakken. Beginnen doen we in dé studentenstad van het land: Leuven.

Hernemen met vertrouwde namen

Het was even slikken na het laatste fluitsignaal tegen Union. De beelden zijn inmiddels geanalyseerd, de lessen zijn getrokken en de voorbije weken werd er keihard gewerkt. De Kanaries willen de verliespartij tegen de koploper graag doorspoelen met een volwassen prestatie en een overwinning.

Vorig seizoen eindigden beide onderlinge partijen op een gelijkspel. De laatste overwinning tegen Leuven dateert van februari 2022. OH Leuven werd met 2-0 naar huis gestuurd na doelpunten van Hayashi en Hara, met een bedrijvige Dony op de flank.

Voor komende zondag kan Fink rekenen op een volledig fitte kern. Allicht kiest hij voor:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Lofzang van interimcoach OHL

OH Leuven nam recent afscheid van ex-STVV coach Marc Brys. Bilzenaar Eddy Vanhemel staat komend weekend tijdelijk aan het roer. De interimcoach steekt niet onder stoelen of banken dat hij fan is van Finkball. “Het voetbal van STVV hoort bij het beste in België” klonk het enkele dagen geleden in een interview.

Mogen we een aardverschuiving verwachten bij de Leuvense basis elf? Of bouwt Vanhemel voort op de vertrouwde patronen? Voorlopig is het koffiedik kijken. Dit waren de jongens die aan de aftrap stonden tegen Cercle Brugge:

Prévot

Shlomo – Pletinckx – Schingtienne

Vlietinck – Schrijvers – Misao - Mendyl

Maziz – Thorsteinsson

Nsingi