Togolese sneltrein klaar om door Stayen te razen

Polyvalente verdediger Frederic Ananou tekent bij STVV

Ananou

Transfer

video

STVV maakt volop werk van inkomende transfers. Zo bereikten de Kanaries vandaag een akkoord met sneltrein Frederic Ananou. Het werkpaard, tevens Togolees international, komt over van het Duitse Hansa Rostock. Hij wordt meteen het tweede nieuwe gezicht in de Truiense defensie, na de eerdere transfer van Bruno Godeau.

Ananou is 25 jaar oud en heeft een dubbele nationaliteit: de Togolese Duitser verdiende zijn adelbrieven als prof bij Roda JC, FC Ingolstadt, SC Paderborn en Hansa Rostock.

Een sterke verdediging vormt een mix tussen ervaring en jeugdig talent, maar ook tussen kracht en snelheid. De Togolese international Frederic Ananou kan meerdere van deze criteria afvinken.

“De grootste sterkte van Ananou is zijn ongelooflijke snelheid. Hij was afgelopen seizoen de snelste speler van de 2de Bundesliga”, legt Andre Pinto uit. “Dankzij zijn werkkracht en fysieke présence is Frederic ook sterk in één-tegen-één duels. Tenslotte is hij polyvalent: als rechtsvoetige kan hij als centrale verdediger en als rechtervleugelverdediger uit de voeten.”

“Ik ben super enthousiast dat ik voor STVV heb getekend. Ik kan niet wachten om de supporters te laten zien wat ik kan op het veld. Ik hoop dat we ze dit seizoen massaal naar het stadion zien afzakken", concludeerde Ananou.