Tristan Teuchy tekent eerste profcontract bij STVV

Van vader op zoon, deel twee

video

Van vader op zoon, deel 2

STVV kiest dit jaar voor een mix van Haspengouws en buitenlands talent. Voor één van die lokale beloften – Tristan Teuchy – was het vandaag een bijzondere dag: de volbloed Kanarie tekent namelijk zijn eerste profcontract. De linkervleugelverdediger doorliep alle rangen bij de jeugd van Sint-Truiden. Hij gaat nu op zoek naar zijn eerste speelminuten op het allerhoogste niveau.

Quizvraag: als je alle spelers van de huidige Truiense A-kern in beschouwing neemt, wiens vader speelde dan ook ooit voor het eerste elftal van STVV? ‘Mathias Delorge’, horen we jou denken. En dat klopt. Maar sinds vandaag krijgt de familie Delorge navolging. Tristan Teuchy – wiens vader Stefan in de jaren ’90 deel uitmaakte van de eerste ploeg – tekent vandaag namelijk zijn eerste profcontract.

Kanarie pur sang

De 19-jarige Teuchy maakte de volledige jeugdopleiding door bij de Kanaries. Als linkervleugelverdediger vertegenwoordigde hij ook al de kleuren van de nationale ploeg bij de U16.

Bij de start van dit seizoen kreeg Teuchy – net zoals heel wat andere talentvolle jeugdspelers - de kans om ervaring op te doen bij het eerste elftal, weet sportief directeur Andre Pinto: “Spelers als Van Helden, Delorge, Smets en Steuckers grepen die kans volop. Zij maakten de jongste weken ook deel uit van het basiselftal. Maar naast dit viertal toonden ook de andere jongeren zich. Zo viel Tristan tijdens de voorbereiding op door zijn inzet. Daarom verdient hij ook dit profcontract. Het is nu aan hem om hard te blijven werken en zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau te verdienen.”

“STVV, mijn club”

De jonge no nonsense verdediger zelf tovert een brede glimlach op z’n gezicht wanneer we hem naar een eerste reactie vragen: “Ik ben ongelooflijk trots dat ik na 12 jaar geel-blauw mijn eerste profcontract kan tekenen bij de club die me zo nauw aan het hart ligt. Ik kijk er naar uit om mijn eerste minuten te maken in mijn lievelingsshirt.”