In het jaar van haar 100ste verjaardag blijft STVV uitpakken met stunts. De ultieme stunt van het seizoen spaarden de Kanaries op voor de play-offs: tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Standard kunnen de supporters van geel-blauw plaatsnemen langs de zijlijn en in de lichtmasten, net zoals dat in de jaren ’60 het geval was.

Afgelopen week organiseerde geel-blauw een poll waarin de belangrijkste wedstrijd van de eeuw werd verkozen. De uitslag sprak boekdelen: maar liefst 73% van de supporters stemde voor STVV – Anderlecht in 1965: op het hoogtepunt van de gouden periode van Goethals en Lon Polleunis – versloeg STVV toen Anderlecht op Stayen.

“Die dag was er zoveel volk afgezakt naar het stadion dat de mensen tot tegen de zijlijn stonden en zelfs in de lichtmasten kropen. Die memorabele sfeer laten we de volgende thuiswedstrijd herleven op Stayen. We creëren namelijk een speciale zone langs de zijlijn, waar ruimte is voor 500 fanatieke supporters. Hier kan je Bocat persoonlijk adviseren naar wie hij best ingooit of de aanvaller van de tegenpartij wat lieve woordjes in het oor fluisteren als hij de bal aanneemt”, zo legt brand manager Bert Stas uit.

Als VIP in de lichtmast

Bij STVV denken ze ook aan de businesspartners. Zij krijgen de kans om hun klanten of medewerkers te trakteren op een exclusieve ervaring: “Wie aan 1965 terugdenkt, ziet automatisch het beeld op zijn netvlies van de supporters die in de lichtmast klommen. Op vrijdag 12 april reserveren we bovenaan de twee resterende lichtmasten op Stayen zes mega-exclusieve plaatsen. Dat worden dus letterlijk twee extra skyboxen. Tijdens de rust serveren enkele drones een glaasje champagne. Hiervoor sloten we een partnership af met het naburige Droneport. Momenteel beraden we ons nog wel over een oplossing voor wie dringend naar het toilet moet.”

Extra veiligheidsfirma

De sanitaire uitdaging is één van de logistieke knopen die Sven Menten (manager wedstrijdorganisatie) de komende dagen nog zal ontwarren. “Ik moet toegeven dat ik me even achter de oren krabte toen ik het idee voor het eerst hoorde. Intussen hebben we echter een extra veiligheidsfirma onder de arm genomen, die alles in goede banen zal leiden. Het aantal plaatsen is wel beperkt, dus we verwachten een stormloop op de tickets. Hiervoor kan je terecht op de speciale website www.stvv.com/wonderwedstrijd .